Fransa'daki olaylar çığrından çıktı: Göstericiler hayvanat bahçesindeki hayvanları serbest bıraktı

Fransa'daki olaylar çığrından çıktı: Göstericiler hayvanat bahçesindeki hayvanları serbest bıraktı
Fransa’da devam eden eylemlerde Paris’teki bir grup protestocu hayvanat bahçesinin kilidini sökerek hayvanları serbest bıraktı. Paris sokaklarında aslanların dolaştığı anlar sosyal medyada viral oldu.

Fransa’da 17 yaşındaki çocuğun polis kurşunuyla öldürülmesiyle ülke genelinde protestolar gerçekleştiriliyor. 1000’in üzerinde eylemci gözaltına alınırken protestoların merkez üssü Marsilya ve Lyon oldu. Polis ve eylemciler neredeyse her sokak başında karşı karşıya gelirken birçok noktada dumanlar yükseldi.

Molotof kokteylleri ile otobüsleri ve araçları kundaklayan eylemciler, polisle şiddetli çatışmalara girdi. Nanterre, Clarmat, Paris ve Marsilya merkezli eylemlerde birçok işyeri zarar gördü.

Çoğunluğunu göçmenlerin oluşturduğu eylemciler, polisle çatışırken sopalar ve molotof kokteylleri kullandı. Çevik kuvvet polisi, eylemin ilk gecesinde, çoğunluğunu göçmenlerin oluşturduğu eylemciler tarafından sopalar ve molotof kokteylleri kulanılmasının ardından polis geri çekilmek zorunda kaldı. Devreye özel tim "RAID" girdi.

Öte yandan eylemcilerin Kalaşnikof tüfeklerle sokağa indiği ve silah kaçakçılarının da el bombası satmaya başladığı görüldü. İç savaş riski yaşayan Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un yaptığı sükunet çağrısı karşılık bulmadı. Eylemlerin üçüncü gününde de ortalık savaş alanına dönmeye devam etti.

HAYVANAT BAHÇESİNDEKİ HAYVANLARI SERBEST BIRAKTILAR

Paris'te göstericiler, hayvanat bahçesindeki hayvanları serbest bıraktı. Paris sokaklarında 3 aslan, bir fil, bir zebra ve gorilin serbest dolaştığı iddia edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar