Fransa'da sokağa çıkma yasağı: Gösteriler giderek büyüyor

Fransa'da sokağa çıkma yasağı: Gösteriler giderek büyüyor
Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmesi sonrası Salı günü başlayan gösteriler büyümeye devam ediyor. Gösterilerde çıkan olaylar sebebiyle Clarmant kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da polisin açtığı ateşte ölen 17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clarmart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

HAVAİ FİŞEKLERLE POLİSE SALDIRILDI

Geçtiğimiz salı günü Fransa'nın Nanterre kentinde 17 yaşındaki Nahel M., polisin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmişti. Fransa'nın çeşitli kentlerinde sokaklara inen protestocular, dün gece de çöp bidonlarını ve otomobilleri ateşe verdi. Eylemciler çok sayıda havai fişek ve yanıcı madde ile polis araçlarına saldırdı.

Yaşanan olaylar sonrası Clamart kentinde 3 Temmuz’a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ÖLDÜRÜLEN GENCİN AİLESİ 'PROTESTO' ÇAĞRISINDA BULUNDU

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 150 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Polisin açtığı ateş sonrası hayatını kaybeden 17 yaşındaki Nahel M.'nin annesi de bugün öğleden sonra Nantes kentinde bir protesto çağrısı yapmıştı.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Olayları önlemek için önlemleri artıran Fransız polisi, Paris'e takviye 2 bin polis gönderme kararı alırken, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Gözaltı sayısını paylaşan Darmian, sakinlik çağrısı yapmayanlara da tepki göstermişti. Son gelişmelerin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kriz kabinesini topladı.17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar