Fransa'da Cumhurbaşkanı’na ‘pislik’ diyen kadın gözaltına alındı

Fransa'da Cumhurbaşkanı’na ‘pislik’ diyen kadın gözaltına alındı
Fransa'nın kuzeyindeki Saint-Omer Bölgesi’nde, 'Sarı Yelekliler' hareketinin temsilcilerinden olan bir kadın, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u kastederek 'pislik' demesi üzerine gözaltına alındı.

RAHİME ÖZBEY / GÜNBOYU

Savcılık makamı tarafından yapılan açıklamada kadının, Macron''un tartışmalı emeklilik reformuna ilişkin Fransız televizyonlarına konuşan 21 Mart''ta Facebook üzerinden Cumhurbaşkanı Macron’u kastederek "Pislik yarın 13''te sizlere, hiçbir kıymet verilmeyenlere seslenecek. Pisliği sadece televizyonlarda görebiliyoruz" yazdığı belirtildi.

AFP''ye yapılan açıklamaya göre, kadının Facebook paylaşımı nedeniyle valinin şikayette bulunmasının ardından geçen Cuma sorgulanmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi.

Fransız La Voix du Nord Gazetesi’ne konuşan 50''li yaşlarda olan kadın, "Beni ibret olsun diye cezalandırmak istiyorlar" diyerek, paylaşımında başka bir kelime yazmak istediğini ama "klavyenin azizliğine" uğradığını belirtti. Gazete tarafından Valerie olarak anılan kadın, Cuma sabahı kapısı çalındığında polisin kendisini tutuklamaya geldiğini görünce çok şaşırdığını ifade etti. ''Onlara bunun bir şaka olup olmadığını sordum, daha önce hiç tutuklanmamıştım" diyen kadın, ''Ben bir numaralı halk düşmanı değilim'' sözlerini belirtti.

20 Haziran''da ''cumhurbaşkanına hakaret'' suçlamasıyla mahkemede ifade verecek olan kadın, Facebook''ta paylaştığı ifadelerden suçlu bulunduğu takdirde 12 bin euroya kadar para cezasın çarptırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar