Fransa, o ülkedeki büyükelçiliğini kapatıyor

Fransa, o ülkedeki büyükelçiliğini kapatıyor
Fransa, askeri yönetimin göreve gelmesiyle diplomatik anlamda gerilim yaşadığı Nijer Büyükelçiliği'ni kapatma kararı aldı.

Fransız Jeune Afrique sitesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Büyükelçi Sylvain Itte'nin ülkeden ayrılmasının ardından Fransa, 27 Eylül'de Niamey Büyükelçiliği'ni kapatma kararı aldı.

Büyükelçi Itte'nin personeline gönderdiği 19 Aralık tarihli mektupta, "Nijer makamlarının kısıtlamaları nedeniyle büyükelçiliğin normal görevlerini yerine getiremediği" belirtildi. Ancak, Nijer makamlarından gelen yanıt olmaması üzerine büyükelçiliğin belirsiz bir süre için 22 Aralık'tan itibaren kapatılacağı ifade edildi.

1-005.webp

Aynı zamanda, ülkedeki Fransız askerlerinin de tamamen ayrılma sürecine girdiği belirtildi. Nijer'de konuşlu bulunan 1500 Fransız askerinin 1346'sı ülkeden ayrılmış durumda. Geriye kalan 154 asker ise askeri teçhizatlarıyla gün sonuna kadar ülkeden çekilecek.

2-002.jpg

Nijer'deki askeri yönetim, Fransız elçisinin ülkeyi terk etmesi yönündeki talebi ile Fransa ile askeri işbirliği anlaşmalarını feshetmişti. Macron'un "Büyükelçi Itte'nin rehin alındığı" açıklamasının ardından Büyükelçi Itte, istenmeyen kişi ilan edilmesinin üzerinden yaklaşık bir ay sonra 27 Eylül'de ülkeden ayrılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar