Fotoğrafın özgünlüğü garanti altında!

Fotoğrafın özgünlüğü garanti altında!
Bir geliştirici kiti (SDK) olarak kullanıma sunulan Truepic Lens isimli kit, hem bireysel hem de kurumsal olarak kullanılabilecek uygulamaların geliştirilmesine aracı oluyor. Araç, çekilen bir fotoğrafın tüm meta verisini, yani fotoğrafın tarihini, zamanını, konumunu ve cihaz bilgisini doğrulayarak kriptografik olarak imzalıyor.

FOTOĞRAFIN ÖZGÜNLÜĞÜ GARANTİ ALTINDA!

Truepic tarafından geliştirilen araç, arka planda fotoğrafı çekildiği anda doğrulanmasını sağlayarak fotoğrafın özgünlüğünü kayıt altına alıyor. Daha sonrasında bu fotoğrafı kaydedip fotoğraf üzerinde yapılan düzenlemelerse yine doğrudan fotoğrafın meta verisine kaydediliyor. Fotoğraf üzerinde herhangi bir uygulama marifetiyle yapılan değişiklikler de görülebiliyor.
 
UYARI VERİYOR
 
Fotoğraf üzerinde yapılan tüm düzenlemeler, Truepic üzerinde köküne kadar görülebiliyor. Öte yandan C2PA standardının olmadığı cihazlardan/uygulamalardan yapılan düzenlemeler kaydedilemiyor. Bu durumda meta veri kaydedilemediği için, fotoğraf kontrol edilirken uyarı gösteriliyor.
 

 
SİSTEMİN EVRENSEL OLMASINI İSTEMİŞLER
 
Söz konusu araç, kameranın olduğu her yerde kullanım potansiyeline sahip. Truepic CEO’su Jeffrey McGregor, bu konuda yaptığı açıklamada araçlarını Android ya da Apple’a doğrudan satmak istemediklerini, sistemin evrensel olmasını istediklerini açıkladı. (Webtekno)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar