Formula 1'in Bakü ayağında sprint yarış tamamlandı: Perez çizgiyi ilk sırada geçti

Formula 1'in Bakü ayağında sprint yarış tamamlandı: Perez çizgiyi ilk sırada geçti
Formula 1'de Azerbaycan GP'de sprint yarışını Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı. Meksikalı pilot pole pozisyonunun da sahibi oldu.

Formula 1''de sezonun 4. ayağındaki sprint yarışının sıralama turu yapıldı. Sokakları piste dönüştürülen Bakü''de, organizasyonu 16 bini koltuklu ve yaklaşık 14 bini ayakta olmak üzere yaklaşık 30 bin biletli seyirci takip ediyor.

Hazar Denizi kıyısında, yarışın yapıldığı pistin yakınındaki Ulusal Park''ta çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Sahilde kurulan stantlarda Azerbaycan''a özgü kültürel ürünler ile el sanatlarının tanıtımı yapılırken turistlere çeşitli yiyecekler ikram ediliyor. Bugün yapılan açıklama ile Bakü grand prixinin Formula 1 takvimindeki süresi 2026 yılına kadar uzatıldı. 

SERGİO PEREZ İLK ÇİZGİDEN BAŞLAYACAK

Formula 1''de bu hafta Azerbaycan Grand Prix yarın koşulacak. Bugün yapılan sprint yarışını Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı. Meksikalı pilot ayrıca pole pozisyonunun da sahibi oldu. Perez''i ikinci sırada Ferrari pilotu Charles Leclerc takip ederken, 3. sırada ise son iki yılın şampiyonu Hollandalı Max Verstappen yer aldı. 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar