Forbes dünyanın en zenginleri listesini yayımladı: Türkiye'den 27 isim var

Forbes dünyanın en zenginleri listesini yayımladı: Türkiye'den 27 isim var
Forbes, bu yıl 38. kez yayımladığı Milyarderler Listesi'ni paylaştı. Listede Türkiye'den 27 isim yer aldı.

Forbes'in son yayımladığı Milyarderler Listesi'ne göre, Amerikan iş dünyası milyarderlerinin sayısı bu yıl büyük bir artış göstererek 2 bin 781'e yükseldi. Aynı şekilde, milyarderlerin toplam serveti de 14,2 trilyon dolara ulaştı.

38. kez yayınlanan Milyarderler Listesi, dünya çapındaki milyarderlerin sayısının ve servetlerinin arttığını gösterdi. Geçen yıla göre 141 kişi daha eklenerek rekor bir artışla toplam milyarder sayısı 2 bin 781'e yükseldi. Ayrıca, milyarderlerin toplam servetleri 2 trilyon dolar artışla 14,2 trilyon dolara çıktı.

Listede lüks eşya devi LVMH'nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olarak yer aldı. Ardından Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk 195 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer aldı.

Listenin en yaşlı milyarderi 102 yaşındaki Amerikalı sigorta kralı George Joseph olurken, en genç milyarder ise 19 yaşındaki Brezilyalı Livia Voigt oldu.

LİSTEDE TÜRKİYE'DEN 27 İSİM YER ALDI

Türkiye'den ise 27 isim listede yer aldı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 5,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengini olarak sıralandı. Onu 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, 3,1 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, 3 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ve 2,8 milyar dolarlık servetiyle Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu izledi.

Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 56,1 milyar dolar olarak hesaplandı. Bu yılın yeni katılan isimleri arasında Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar