Fon vurgununda en büyük kayıp Arda Turan'ın! Saçı ve sakalının neden ağardığı ortaya çıktı

Fon vurgununda en büyük kayıp Arda Turan'ın! Saçı ve sakalının neden ağardığı ortaya çıktı
Fon vaadiyle ünlü isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan hakkında BDDK Raporu ortaya çıktı. Raporda en büyük kayıp ise Arda Turan’a ait çıktı.

Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan hakkındaki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) raporu ortaya çıktı.

Raporda dikkat çeken detaylar yer aldı.

“İŞLEMLERİN ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜ SON BİR YIL İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ”

Raporda, söz konusu banka ile iletişime geçildiği belirtilirken, şüpheli Erzan’ın 2011'den beri banka müdürlüğü görevinde olduğu belirtildi. Erzan’ın görevde olduğu sürede bankanın beş kez olağan teftiş, altı kez ise olağan iç kontrol incelemesinden geçtiğini BDDK uzmanlarına bildiren banka yetkilileri gönderdiği yazıda, “Şikayetçilerin taleplerine ve bankamıza ibraz ettikleri belgelere bakıldığında soruşturmaya konu işlemlerin çok büyük bölümünün son bir yıl içinde gerçekleştiği görülmektedir” denildi.

EN BÜYÜK KAYIP ARDA TURAN’DA

Raporda, mağdurların verdiği ifadelere de yer verildi. Arda Turan’ın, Fatih Terim ve Emre Belözoğlu ile birlikte bankanın genel müdürlüğüne giderek Erzan’dan şikâyetçi olduğu belirtilen raporda, Turan’ın farklı aralıklarda toplamda 13 milyon 900 bin dolara Erzan’dan fon aldığı belirtildi. Ayrıca raporda, Turan’ın bu paraları Erzan’a banka dışında elden teslim ettiği de yazıldı.

EMRE BELÖZOĞLU 5 MİLYON, MUSLERA 1 MİLYON DOLAR VERDİ

Raporda Emre Belözoğlu’nun ise yaklaşık 5 milyon doları parçalar halinde başka kişiler üzerinden Seçil Erzan’a gönderdiği belirtildi.

Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı’nın da şüpheli Seçil Erzan’a elden 3 milyon 292 bin dolar verdiği, ayrıca Emre Belözoğlu için de elden 2 milyon 800 bin dolar verdiği raporda yer aldı.

Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera’nın ise kendi evinde Erzan’a, 1 milyon 200 bin dolar verdiği ve bu paranın 700 binin geri aldığı belirtildi.

Raporda ayrıca Seçil Erzan’ın Semih Kaya isimli kişiden fon vaadiyle 3 milyon 200 bin dolar aldığı, bu parayı 5 milyon 700 bin dolar olarak geri ödediği belirtildi. Semih Kaya’nın fazladan alacak iddia ettiği belirtilen raporda fazladan verilen bu paranın ise Emre Belözoğlu ve Arda Turan’dan aldığı paralarla verildiği anlatıldı.

TERİM'DEN HİÇ PARA ALMAMIŞ

Raporda, Seçil Erzan'ı fon vaadi ile Fatih Terim'den hiç para almadığı belirtildi. Erzan'ın, Terim'in bankacılık işlemleri ile ilgilendiği ve finansal danışmanlık yaptığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy'de özel bir bankada müdürlük yapan Seçil Erzan, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Erzan tarafından dolandırıldığını iddia eden ünlü isimler de tek tek adliyeye giderek savcıya ifade vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar