Fırtınada mahsur kalan arıza ekipleri kurtarıldı

Fırtınada mahsur kalan arıza ekipleri kurtarıldı
Elektrik arızasını gidermek için yola çıkan ekip zorlu hava şartları nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, İran sınırındaki kırsal kesimde yaşanan elektrik arızasını gidermeye giden VEDAŞ (Van Dağıtım AŞ) ekipleri, yoğun fırtınadan dolayı yolda mahsur kaldı.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve fırtına, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Hafta başından beri devam eden kar yağışı ve fırtına nedeniyle elektrik arızasını gidermek için bölgeye hareket eden VEDAŞ ekipleri, Şemdinli ilçesine bağlı Kayalar köyü yakınlarında yoğun tipi nedeniyle mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye sevk edilen Şemdinli İlçe Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, VEDAŞ personelini kurtarmak için çalışmalara başladı.Ancak kurtarma çalışmaları sırasında içerisinde acil hasta bulunan bir minibüsün de mahsur kaldığı tespit edildi. Bunun üzerine Şemdinli İlçe Özel İdaresi, bölgeye ambulans gönderilmesi için talepte bulundu. Ekipler, yoğun çaba sarf ederek önce hastayı, ardından VEDAŞ çalışanlarını kurtardı.

Mahsur kalan VEDAŞ ekipleri, kurtarılmalarının ardından ilçeye dönerken, acil hastanın da ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu olay, bölgede yaşanan olumsuz hava koşullarının ve doğal afetlerin etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar