Finlandiya’daki okul saldırında 1 kişi hayatını kaybetti

Finlandiya’daki okul saldırında 1 kişi hayatını kaybetti
Finlandiya'da sabah saatlerinde Viertola Okulu'nda meydana gelen silahlı saldırıda, 3 öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrencilerden biri yaşamını yitirdi. Finlandiya polisi, saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin sadece 12 yaşında olduğunu duyurdu.

Vantaa şehrindeki Viertola Okulu'nda sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda bilanço artarken, olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Saldırıda yaralanan 3 öğrenciden biri hayatını kaybetti. Finlandiya polisi, Siltamaki semtinde gözaltına alınan saldırganın 12 yaşında bir öğrenci olduğunu ve okulda yaklaşık 800 öğrenci ve 90 personel bulunduğunu belirtti. Ayrıca, saldırıda kullanılan silaha el konulduğu açıklandı. Şu anda başka bir şüphelinin olmadığını belirten polis, saldırıda zarar gören tüm öğrencilerin 12 yaşında olduğunu doğruladı.

aw175249-04.jpg

Saldırganın kullandığı silahın bir akrabasına ait olduğu ortaya çıkarken, saldırganın polis sorgusunda suçunu itiraf ettiği ve yaşının küçük olması nedeniyle sosyal hizmetlerin gözetimine verilmesinin beklendiği ifade edildi.

Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Gün korkunç bir şekilde başladı. Şu anda pek çok ailenin yaşadığı acı ve endişeyi ancak tahmin edebilirim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar