FinCEN terör finansmanına karşı kripto sağlayıcıları uyardı

FinCEN terör finansmanına karşı kripto sağlayıcıları uyardı
ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Mali Suçlarla Mücadele Ağı (FinCEN), terör finansmanına karşı kripto sağlayıcıları uyardı.

İsrail’in yanında yer aldığını açıkça belli eden ABD hükümeti, politikalarını da bu yönde geliştirmeye devam ediyor. Ülkenin bakanlığı, kripto paralarla yapılan şüpheli işlemlerin taraflarına bildirilmesini talep etti.

FinCEN’e göre, hem fiat hem de dijital para birimleriyle başlatılan yardım kampanyalarının titizlikle incelenmesi gerekiyor. FinCEN , dijital varlık hizmet sağlayıcılarının Hamas ile bağlantılı bir işlem tespit etmesi halinde derhal kendilerine bildirilmesi gerektiğini belirtti.

“ABD Hazine Bakanlığı, Hamas’ın dünya çapında fon toplamasını ve bunları kullanmasını engellemek için uyarı yayımlamak ve yabancı mevkidaşlarıyla iletişime geçmek de dahil olmak üzere gerekli tüm adımları atıyor”

FİNCEN, KRİPTOLARI HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

FinCEN , kripto mikserlerini hedef alan bir dizi kural getirmeyi de düşünüyor. Kurum, Kuzey Kore ve Hamas ile mücadele etme amacı güdüyor.

FinCEN Direktörü Andrea Gacki, şunları söyledi:

'Bu, FinCEN’in kara para aklama şüphesi bulunan işlemlerin önüne geçmek için Bölüm 311 yetkisini ilk defa kullanmasıdır. Hazine, yasa dışı hamleleri ve suistimalleri tespit etmek ve kökünü kazımak için elinden geleni yapacaktır.' (The Block)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar