Filiz Akın hastaneye kaldırıldı! Usta oyuncudan korkutan açıklama

Filiz Akın hastaneye kaldırıldı! Usta oyuncudan korkutan açıklama
Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Filiz Akın, sağlık durumuyla ilgili son bilgileri sosyal medyada takipçileriyle paylaştı.

Akciğerlerindeki rahatsızlık sebebiyle geçen hafta hastaneye kaldırılan usta oyuncu Filiz Akın, üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal odaya alındı. Sosyal medya hesabından takipçilerine son sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Akın, sepsis hastalığı ile mücadele ettiğini dile getirdi.

Akın, gönderisinde, "Bu kadar üst üste gelen yangın ve sel felaketlerindeki acılara yürek dayanmıyor ve hastalanma derecesinde etkileniyor insan.' demiştim. Burada ikinci kere Bodrum'daki özel bir hastaneye getirilmişim. Tansiyon tehlikeli derecede düşük, ateş 42... (Sepsis'e karşı mücadelede ölümden kıl payı kurtaranlara, koronavirüs kadar ölümcül olan, baştan ayağa kadar iltihapla kişiyi ele geçirerek, yok eden bakteriden daha hızlı bir şekilde tedavi yüklemesi yapan doktoruma, yoğun bakım meleklerine, kritik durumda tedavim için dikkatle, yanımdan neredeyse ayrılmayan acil servis hemşirelerine, merak eden, iyileşme dilekleri ve dualarını yollayan sizlere çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI YAĞDI

Midesine tüp takıldığını da belirten Filiz Akın, tedavisine bir süre evde devam edecek. Usta oyuncuya paylaşımının ardından "Geçmiş olsun." mesajları yağdı.

SEPSİS NEDİR?

Sepsis, vücudun bir enfeksiyona karşı verdiği tepkinin neden olduğu, bazı vakalarda potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir duruma verilen isimdir.

Bağışıklık sistemi normalde vücutta görülen bir enfeksiyonla savaşmak için kan dolaşım sistemine çeşitli kimyasal maddeleri salar. Sepsis, vücudun bu kimyasal maddelere karşı tepkisi dengesiz olduğunda ve birden fazla organ sistemine zarar verebilecek değişiklikler tetiklendiğinde ortaya çıkar.

Devam eden sepsis daha ağırlaşarak, septik şoka ilerlerse, bireyin tansiyonu, yani kan basıncı önemli ölçüde düşer. Bu da bireyin ölümüne yol açabilir.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar