Filistin'e destek mesajları atan Elon Musk İsrail'e gitti çelik yelek giydi: Gazzelileri kızdıran anlaşma!

Filistin'e destek mesajları atan Elon Musk İsrail'e gitti çelik yelek giydi: Gazzelileri kızdıran anlaşma!
Teknoloji milyarderi Elon Musk'in İsrail ziyaretinin amacı, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında ele alındı. Musk neden çelik yelekle Netanyahu'nun yanına poz verdi? Filistine desteğini sunan Musk'ın amacı ne? İşte merak edilen detaylar...

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Elon Musk'ın İsrail ziyareti ele alındı. Elon Musk neden çelik yelekle Netanyahu'nun yanına İsrail'e gidip poz verdi? Bunun sebebi ticari kaygılar mı? İşte merak edilen detaylar...

Ahmet Hakan, CNN Türk Vaşington Temsilcisi Yunus Paksoy'a sordu: "Bugün İsrail'in ilginç bir konuğu vardı. Elon Musk İsrail'e gitti. Musk Filistin yanlısı gibi gönderiler atıyordu. Herkes Filistin yanlısı olduğunu düşünüyordu. Birden Netanyahu ile görüşmeye İsrail'e gitti. Millet şaşırdı tabii bu görüntüleri izleyince. İnsanlar tarafından hep şu dendi; büyük firmalar reklam vermeme kararı alınca Elon Musk da bu tepkileri dindirmek için böyle bir yola başvurdu denildi"

CNN Türk Vaşington Temsilcisi Yunus Paksoy da konu ile ilgili şunları söyledi;

"Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı beyazlara karşı nefreti Yahudiler teşvik ediyor. Bu dili Yahudiler yaratıyor deyince, Musk da "Gerçeği söyledim aslında" diyor. Ondan sonra Yahudi lobisi İsrail'e karşı bir şey söyleyince devreye giriyor. Bunlar da olayı büyüttü. Hatta Beyaz Saray da 'Kabul edilemez' dedi. Hatta birçok marka da reklamı keseceklerini söyledi. Yıl sonuna kadar 75 milyon dolarlık reklamdan mahrum kalacağı belirtildi. Bu da söylendikten sonra İsrail'e ziyaret gerçekleşti. Çok insan hayal kırıklığına uğramış Türkiye'de ama bence mahkum olmuş biri Musk. Ne kadar dünyanın en zengin adamı olursanız olun ABD'de işadamıysanız, bunları yazıp ayakta kalamazsınız. Böyle insanı alıp Netanyahu'nun yanına çelik yelekli götürürler."

1-001.webp

Ahmet Hakan: 75 milyon bizim için çok para ama Elon Musk için çok para olmasa gerek?

Yunus Paksoy: "Şirket zarar ediyor Ahmet Bey. X isimli şirkete 44 milyar gömdü ve o parayı çıkaramıyor."

Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı da konu ile ilgili "Yunus'un söylediklerine katılıyorum ama bir iki şey ilave edeyim. ABD'de ticaret yapan bir kişi özellikle toplumun kullandığı twitter gibi veya beyaz eşya üretimi yapıyorsun. Bu tür ticaret yapan birisinin İsrail devletinin aleyhine veya Yahudilik ile ilgili alehte bir kelime konuşma şansı yoktur" dedi.

Ahmet Hakan "Bu adam Yahudiler değil de İsrail burada nefreti körüklüyor deseydi Elon Musk da 'bu doğru' deseydi başına bunlar gelir miydi yine?" diye sordu.

ekran-alintisi.jpg

Yunus Paksoy: "Bu kadar gelemezdi."

"Elon Musk'ın her konuda hep öte/sivri fikirleri var. Yahudiler beyazlara yönelik nefret dili oluşturuyor, Yahudilerdir bunların sebebi deyince herkes reklamı kesiyor. Bunu da belirtmek lazım. ABD ticaret yapıyorsanız, Hakay Bey'in söylediği gibi, bunu söylediğiniz an sizi yakalar. Ondan sonra İsrail'e gidip propagandanın parçası olmak zorunda kalırsınız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar