Filenin Sultanları'ndan ikinci antrenman maçı: Yüksel İsar, Türkiye'nin Bulgaristan zaferini yorumladı

Filenin Sultanları'ndan ikinci antrenman maçı: Yüksel İsar, Türkiye'nin Bulgaristan zaferini yorumladı
Eski voleybol koçu ve hakemi Yüksel İsar, Filenin Sultanları'nın 3-0'lık Bulgaristan maçını yazdı...

Olimpiyat elemeleri diğer yeni adı Dünya kupasında rakip komşu Bulgaristan’dı. Avrupa şampiyonasında çeyrek finale gelmişti. Yine antrenman maçı gibi oldu. Rakibi sanki küçük görerek başladık. Genç takım vardı karşımızda.

Maça smaçörlerimiz Hande ve Derya, orta oyuncular Eda ve Aslı. Pasör çaprazı Vargas pasörümüz Cansu ve libero Gizem ile başladık. Yedi oyuncumuzun dördü Fenerbahçeli…

İlk sette bizim hatamız özellikle servis hatasını çok yaptık. 5-5 iken Bulgaristan’ın üç sayısı bizim servis hatamızdan geldi. Fakat bu hataları bloklar ile dengeledik. Bu gün smaçörümüz Hande iyi başladı 8-5 oldu. Servis kaçırmaya devam ettik. 10-9 önde iken 6 hatamız vardı. Bizim bloklarımız çok iyi idi. Orta oyuncularımız köşelere daha çabuk gitti. Hande arkada çok iyi servis karşıladı.

Bulgaristan ilk hatasını yaptığında maç 12-10’du. Arayı açamadık bir türlü. 16-12 e getirdik Aslı’yla. Vargas bu gün savunma ile de gündeme oturdu. Ayakla ve birkaç ölü topu çıkardı. Yerden kalkıp vurdu sayı oldu. 17-14. Servis kaçırmaya devam ettik. 18-16 ya geldi maç. Bulgaristan ın en skoreri biziz. Ayrıca hakem çok hata yaptı ve GDS’ye çok gidildi. Eda iyi servisi ve ace ile 22-18 oldu. Bulgaristan molası. Biraz zorlansak da özellikle bloklarımızla seti 25-20 aldık.

Dengeli başladı ikinci set skor 5- 5. Hande ve Vargas ile güzel savunma yaptık. Bunlara Eda ekleniyor. Zaman zaman Derya ama Bulgaristan da genç ve dirençli. 12- 10 ve 12 -12. hatta geriye düştük. Skor 12-13. Vargas ve Derya ile 15-13 yaptık. Setin sonlarına doğru ağırlığımızı hissettirmeye başladık. Vargas olağan üstü sayılar almaya devam ediyor. 19-15. Tam set bitiyor derken Bulgaristan dan 2 ace. Biz mola aldık. Cansu’nun fake’i Vargas smacı ile 21-18 yaptık. Sonra da 23-19 oldu. Seti 25-19 aldık.

Üçüncü sete iyi başladık. 7-4 öndeyiz. Cansu smaç yaptı.8-4 pek görülmeyen durum. Bulgaristan molası. Bu sette özellikle kaptan Eda’nın tek ayakları aceleri maça damgasını vurdu. Hande ye yatişti sayı katkısında kaptan. Savunma katkılı sayılarla 16-10 yaptık. Vargas ile 17-11 18-11. Hande de çok iyi bu gün. Her şey yaptı. Manşet aldı, blok yaptı. Samaç, dublaj…

Vargas, Eda ve Hande çift haneli sayılarda idi. Bu set çok kolay oldu. Eda’nın üst üste iki sayısı ile 21-13 Eda % 83 ile oynadı. Aslı ise bir ara % 100’dü. Orta oyuncu katkısı en çok olan ülkeyiz. Silahlarımız çok.

Derya ve Aslı ile seti 25-15 maçı 3-0 aldık. Yolumuza emin adımlarla gidiyoruz. Yarın dinleniyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar