FIFA The Best 2024 ödüllerini kimler kazandı? FIFA The Best yılın oyuncusu kim oldu?

FIFA The Best 2024 ödüllerini kimler kazandı? FIFA The Best yılın oyuncusu kim oldu?
7'incisi düzenlenen FIFA The Best ödülleri İngiltere'nin Londra şehrinde sahiplerini buldu. Peki FIFA The Best 2024 ödüllerini kimler kazandı? FIFA The Best yılın oyuncusu kim oldu?

FIFA'nın düzenlediği The Best ödülleri, Londra'da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Yılın en iyilerinin belirlendiği etkinlikte ödül alanlar insanlar tarafından merak ediliyor. Peki FIFA The Best 2024 ödüllerini kimler kazandı? FIFA The Best yılın oyuncusu kim oldu?

FIFA THE BEST ÖDÜLLERİNİ KİMLER KAZANDI?

Lionel Messi, diğer finalistler Erling Haaland ve Kylian Mbappe'yi geride bırakarak 2023 FIFA The Best (En İyi Erkek Oyuncu) ödülünü üst üste ikinci kez kazandı. 2022 Dünya Kupası şampiyonu Messi, oylamada 48 puan alarak zirveyi paylaştığı Haaland'ı milli takım kaptanlarının oylarıyla geride bıraktı.

FIFA THE BEST EN İYİ KADIN OYUNCU KİM SEÇİLDİ?

İspanya Milli Takımı ve Barcelona'daki başarılarıyla dikkat çeken Aitana Bonmati, FIFA'nın En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Dünya Kupası şampiyonu Bonmati, finalistler Linda Caicedo ve Jennifer Hermoso'yu geride bırakarak bu özel unvanı kazandı.

FIFA THE BEST EN İYİ TEKNİK DİREKTÖR ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?

Manchester City Teknik Direktörü Josep Guardiola, FIFA Yılın En İyi Erkek Takımı Teknik Direktörü ödülünü aldı. İspanyol teknik adam, Simone Inzaghi ve Luciano Spalletti'yi geçerek bu prestijli ödüle layık görüldü.

Öte yandan, İngiltere Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Sarina Wiegman, FIFA Yılın En İyi Kadın Takımı Teknik Direktörü ödülünü kazandı.

2023 FIFA PUSKAS ÖDÜLÜ'NÜ KİM KAZANDI?

Brezilyalı orta saha oyuncusu Guilherme Madruga, ceza sahasının dışından attığı rövaşata golüyle 2023 FIFA Puskas Ödülü'nü kazandı.

FIFA FAİR PLAY ÖDÜLÜ HANGİ TAKIMA VERİLDİ?

Brezilya Milli Takımı ise ırkçılık karşıtı mesajıyla FIFA Fair Play ödülüne layık görüldü.

FIFA THE BEST DÜNYANN EN İYİ 11'İNDE KİM YER ALDI?

FIFA, The Best Ödül töreninde erkek ve kadın futbolunun dünyanın en iyi 11'ini açıkladı. Erkeklerde Manchester City ağırlıklı kadroda Lionel Messi, art arda 17. kez bu seçkiye girdi. Kadınlarda ise İngiltere, 7 oyuncusuyla bu seçkide büyük bir paya sahipti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar