Fenomen çift Kıvanç ve Beril Talu’nun ilk ifadeleri ortaya çıktı! Aylık kazançları arasındaki fark şoke etti

Fenomen çift Kıvanç ve Beril Talu’nun ilk ifadeleri ortaya çıktı! Aylık kazançları arasındaki fark şoke etti
150 milyon liralık vurgun yapıp kaçtıkları iddia edilen fenomen Kıvanç ve Beril Talu çiftinin ifadeleri ortaya çıktı.

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun yaklaşık 150 milyon liralık vurgun yapıp yurtdışına kaçtıkları iddiası çok konuşulmuştu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakalanarak cezaevine gönderilen çiftin ilk ifadelerine ulaşıldı.

İfadesinde eşinin Porsche marka aracını ve teknelerini satmak zorunda kaldıklarını belirten Kıvanç Talu, aylık kazancının 40 bin lira olduğunu beyan ederek projelerinden bazılarının iptali üzerine eşinin yakın çevresinden borç talep ettiklerini ve aldıkları bu borçlarla önceki borçları ödemek ve mevcut projelerde nakit ihtiyacını karşılamak zorunda kaldıklarını ifade etti.

aa-20240105-33356680-33356678-sosyal-medya-fenomeni-kivanc-ve-beril-talu-cifti-adliyeye-sevk-edildi.jpg

Ancak alacaklıların tehditlerine maruz kaldıklarını, bu durumun iş yapma kabiliyetlerini etkileyebileceğini ve dolayısıyla borçlarını ödemek zorunda olduklarını belirtti.

Beril Talu kimlik tespiti sırasında aylık kazancının 60 bin lira olduğunu belirterek ifadesinde şirketten ayrıldıktan sonra eşiyle birlikte 'Var Böyle Tipler' organizasyon ve nakliye hizmetleri limited şirketini kurduklarını dile getirdi.

aa-20240105-33356680-33356679-sosyal-medya-fenomeni-kivanc-ve-beril-talu-cifti-adliyeye-sevk-edildi.jpg

Bu yeni şirketleri kapsamında yaklaşık 60 adet proje aldıklarını ve bunlardan 5-6 tanesini hayata geçirdiklerini, ancak 10-15 tanesinin çeşitli sebeplerden dolayı iptal ya da ertelendiğini söyledi. Faaliyetlerine devam ederken, istifaya zorlandığı eski şirketinden alacaklılar ve projeleri yürüttüğü kişilerden ödeme talep edildiğini ifade etti.

Bu durumun kendilerini, özellikle de çocuklarını tehdit edildiği bir noktaya getirdiğini, bu sebeple 15 Ekim'de Gürcistan'a gittiklerini belirtti.

talu-cifti-1-bnu6-cover.webp

Talu çifti, alacaklıların yüksek faiz talepleri nedeniyle zor bir durumda kaldıklarını ve ödemeleri gereken borçların artmasıyla başa çıkamaz hale geldiklerini söyledi.

Çift, can güvenliklerini sağlamak amacıyla yurtdışına çıktıklarını ve eski bir muhabirin yaptığı yanıltıcı haber sonrasında alacaklıların dolandırıldığını düşünerek suç duyuruları ve tehditlerde bulunduklarını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar