Fenerbahçe-Fatih Karagümrük maçı 2-1 bitti

Fenerbahçe-Fatih Karagümrük maçı 2-1 bitti
Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük karşılaştı. Özellikle son anları büyük heyecanla geçen maçı Fenerbahçe Samatta'nın 2 golüyle 2-1 kazandı. Karagümrük'te tek golü penaltından Atan Sabo, bir de penaltı kaçırdı.

Fenerbahçe-Fatih Karagümrük maçı bitti

Süper Lig’in 4. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. Fenerbahçe, kendi evinde Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. 36 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Karagümrük 7 puan toplarken, bu sezon yaptığı transferlerle gündemde olan Fenerbahçe’nin ise 5 puanı bulunuyor.

İLK 11’LER BELLİ OLDU

Saat 19.00’da başlayacak maç öncesi iki takımın 11’leri belli oldu.

Maçta sahada olacak 11’ler şöyle:

Fenerbahçe: Altay, Gökhan Gönül, Lemos, Tisserand, Caner, Jose Sosa, Ozan, Luiz Gustavo, Valencia, Thiam, Samatta

Fatih Karagümrük: Viviano, Eric, Roco, Zukanovic, Balkovec, Biglia, Ndao, Sabo, Salibur, Darri, Sobiech 

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşmanın 2. dakikasında Fenerbahçe köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Ardından Sosa'nın ceza yayı üzerinden çektiği şut farklı şekilde auta gitti.

3. dakikada ise Fenerbahçe'de Samatta'nın ceza sahası çizgisinin önünden vurduğu şut kaleyi bulmadı. 

Üst üste ataklar yapan Fenerbahçe 5. dakikada gole çok yaklaştı.  Sosa'nın kullandığı serbest vuruşa ceza sahasında Lemos kafayı vurdu, şutu üst direkten geri döndü.

Maçta 10 dakika geride kalırken Fenerbahçe oyunda daha baskılı olan taraftı. 

11 dakikada Karagümrük'te Balkovec'in kullandığı köşe vuruşunu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

15. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortaladığı topla arka direkte Ozan Tufan buluştu. Ozan topu kafayla kale ağzına göndermeye çalıştı ama Zukanovic topu dışarı attı. Pozisyonun devamında Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunu Karagümrük savunması uzaklaştırdı. 

19. dakikada Fenerbahçe'de Caner'in sol kanattan yaptığı ortasına Thiam kafayı vurdu, şutu yandan dışarı çıktı.

20. dakikada Karagümrük'te Salibur'un ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutunu savunmada Caner engelledi.

Maçın 24. dakikasında Fenerbahçe golü bulan taraf oldu. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Caner Erkin'in ceza alanına gönderdiği ortasını iyi takip eden Mbwana Samatta, altıpas içinden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Emiliano Viviano'nun yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

29. dakikada Fenerbahöe'de Valencia'nın ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şut kaleci Viviano'da kaldı.

34. dakikada Lemos'un hatalı pasıyla topla buluşan Karagümrük'te topla bululan Salibur'un uzaktan şutu üstten dışarı çıktı. 

38. dakikada Karagümrük'te Ndao'nun sağ kanattan Darri'ye doğru yaptığı ortasını kademede Gökhan Gönül karşıladı.

40. dakikada Karagümrük'te Biglia serbest vuruş kullandı. Arjantinli oyuncunun kale ağzına doğru gönderdiği top kaleci Altay'da kaldı. 

41. dakikada Karagümrük beraberlik golüne çok yaklaştı. Ndao'nun sağ taraftan yaptığı ortaya Kaleci Altay son anda parmaklarının ucuyla dokunarak topu dışarı yolladı ve Sabo'nun topla bululmasını engelledi. Altay, pozisyon sırasında ufak bir sakatlık geçirdi. 

Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarının ilk dakikasında Sobiech'in ceza sahasına girer girmez vurduğu şut üstten dışarı çıktı.

50 dakikada Karagümrük'te Salibur'un ceza sahası yayının içinden sert vuruşu savunmanın son anda yaptığı müdahale sonrası dışarı çıktı. 

51. dakikada sol kanattan kazanılan korneri kullanan Lucas Biglia'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Gökhan Gönül kafayla topu uzaklaştırdı. Dönen topu önünde bulan Ndao'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden dışları çıktı.

İkinci yarı, ilk yarıya göre daha düşük tempoda geçiyor.

Fenerbahçe, 56. dakikadan sonra rakibine karşı baskıyı artırırken, iki takım da orta sahayı rahat geçmeye başladı. 

Fenerbahçe 67. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sosa'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Samatta, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturarak kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü attı.

75. dakikada Karagümrük'te Sabo ile Lemos arasında ceza sahasında yaşanan ikili mücadelenin ardından konuk ekip oyuncuları penaltı itirazları yaptı. Maçın hakemi oyunu durdurdu. Hakem, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Sabo, toğu ağlara yolladı ve farkı 1'e indirdi. 

85. dakikada Karagümrük bir penaltı daha kazandı. Ceza sahası içinde Sabo'ya faul yapan Lemos, 2. sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sabo'nun penaltısını kaleci Altay kurtardı. 

Penaltının sonrasında oyunu rakip yarı alana yıkan Karagümrük 90. dakikada net bir fırsatı kaçırdı. Jimmy Durmaz'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutunu kaleci Altay kurtardı.

Karagümrük maçın son dakikasında bir gol daha kaçırdı. Alpaslan'ın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında iyi bir kafa vuruşu yapan Mevlüt'ün şutu üst ağlarda kaldı.

Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 2-12lik üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe, bu skorla maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar