Fenerbahçe Beko'nun Raul Neto'nun yerine alacağı isim resmen açıklandı

Fenerbahçe Beko'nun Raul Neto'nun yerine alacağı isim resmen açıklandı
Öne sürülene göre Fenerbahçe Beko, oyun kurucu pozisyonu için Letonya’nın altın çocuğu Arturs Zagars’ı transfer etmek üzere.

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Brezilyalı oyun kurucu Raul Neto ile 1+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

8 yıllık NBA veteranı, FIBA 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ülkesi Brezilya'nın İran ile karşılaştığı grup etabı maçında talihsiz bir an yaşamış ve kenara gelmişti.

Daha sonrasında Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada oyuncunun sağ diz tendonun koptuğu ve oyuncunun tedavi olacağı söylenmişti.

Neto'nun sakatlığı için 5-6 ay arası sahalarda uzak kalır denilirken, Macijauskas lakaplı basketbol muhabiri Mert, oyuncunun sezonu kapattığını öne sürmüştü.

Brazil's Raul Neto out of the World Cup due to knee injury | Marca

Başka bir kaynak Fenerbahçe’nin Raul Neto ile sözleşmesini feshedip yerine yeni bir oyun kurucu baktığını söylemişti.

O İSİM BELLİ OLDU

Eurohoops’tan Aris Barkas’ın aktardığı habere göre Fenerbahçe, FIBA 2023 Dünya Kupası’nda Letonya ile harikalar yaratan 23 yaşındaki oyun kurucu Arturs Zagars ile anlaşmaya çok yakın.

Zagras, Letonya’nın ilk defa katıldığı Dünya Kupası’nda gelen beşincilikte büyük pay sahiplerinden.

Arturs Zagars, Litvanya'ya karşı oynadıkları sıralama turu maçında, Toni Kukoc’u geride bırakarak(15) 17 asist yaptı ve Dünya Kupası tarihinde bir maçta en çok asist üreten oyuncu oldu.

Kızılyıldız, Partizan gibi takımların da ilgi gösterdiği Zagars, Dünya Kupası’nda maç başına 12,4 sayı, 2,6 ribaund ve 7,4 asist ortalaması tutturdu.

KİRALIK GÖNDERİLECEK

Macijauskas lakaplı basketbol muhabiri Mert'in aktardığına göre, Fenerbahçe Zagars ile 3 yıllık anlaşma sağladı. 2. yıl sonunda kontrattan çıkış opsiyonu var. Sezona Litvanya liginde kiralık olarak başlayacak ama Fenerbahçe’nin istediği an kiradan çağırma opsiyonu da mevcut.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar