Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçı sonrası koçlardan isyan: Ergin Ataman Sarı lacivertlilere yüklendi

Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçı sonrası koçlardan isyan: Ergin Ataman Sarı lacivertlilere yüklendi
Hakem kararlarının çok konuşulduğu Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçı sonrası iki takımın koçu yayıncı kuruluşa konuştu.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 97-91 yendi.

Efes, seride 2-1 öne geçti.

Özellikle maçın son periyodunda hakem kararları sebebiyle gerginlik yaşandı.

Fenerbahçe cephesi, çalınan düdüklere tepki gösterirken Efes taraftarlarından yoğun ıslıklı tepki geldi.

Maç sonu Fenerbahçe yöneticisi Sertaç Komsuoğlu, hakemlere yoğun tepki gösterdi.

ITOUDIS BİLGİSAYAR İLE POZİSYONLARI GÖSTERDİ

Sarı lacivertli kulüpten de hakem kararlarına yönelik açıklama gelirken maç sonu açıklamasında Dimitris Itoudis, yanına aldığı bilgisayarı ve asistan koçu ile kameralar karşısında hakemin hatalı olduğu pozisyonları gösterdi.

Itoudis şunları aktardı:

İki koçun da konuşması gerektiğini düşünüyorum. Buraya saygıdan dolayı geldim. Öncelikle Efes‘i tebrik ediyorum. 4. maçı kazanmaya çalışacağız. Fakat bugün hakemler tarafından farklı kriterler uygulandı. Bu kadar kaliteli oyuncunun bulunduğu kritik bir maçta bir tarafın 32, bir tarafın 10 serbest atış kullanması soru işaretlerini arttırıyor. 2. maça dönmek istiyorum. Efes‘ten bir oyuncu iki kez tribüne doğru jest yaptı, cezalandırılmadı. TOFAŞ maçında ise Guduric jestinden dolayı teknik faul almıştı. Bir önceki maçta Clyburn’ün üçlüğünden sonra 0.3 saniye kalmıştı, bize o 0.3 saniyeyi oynatmadılar. Bugün değişiklik için kenarda oyuncum bulunuyordu, oyuncu değişikliğine izin vermediler. Tekrar söylüyorum, Efes‘i tebrik ediyorum, bu gerçekten önemli.

‘HAKEMLER BİR ŞEY ÇALMIYOR’

Asistan koçumdan rica ediyorum, kamera lütfen pozisyona odaklansın. (Bilgisayardan Nigel Hayes-Davis’in teknik faul aldığı pozisyonu izletiyor). Bir pozisyon göstermek istiyorum. Bryant, Nigel’ın elini tutuyor. Hatta sonra Elijah gelip ‘sayı atmaman için elini tuttum’ diyor. Hakemler bir şey çalmıyor. Nigel da düdüğün çıkmamasıyla beraber provake oluyor ve teknik faul alıyor. Bryant rakibini çekiyor, hakem buna faul çalmıyor. (93-91’de Nigel Hayes-Davis’e ribaund pozisyonunda çalınan faulü izletiyor) M’Baye ribaunda çıkıyor, Nigel da topa yöneliyor. Bu faulü nasıl görmediler bilmiyorum, belki de başka bir maç izliyorlardı. Durum böyle. Görüyorsunuz, dikine bir hareket var ve Nigel’ın elini tutan kim? M’Baye. Bu pozisyona savunma faulü çaldılar. Skor 93-91’di. Buraya gelip hakemlerden konuşmak istememiştim ama bugün serbest atışlarda büyük fark vardı. Apaçık çok pozisyon vardı. Bize hak veren insanlar da olacaktır. Zamanınız için teşekkür ederim, umarım bu yaptığımı yanlış anlamıyorsunuzdur. Efes’i tebrik ediyorum, harika bir takımlar, harika bir koçları var fakat biz de basketbol oynuyoruz.”

‘BENİM BİLGİSAYARIM YOK’

Sarı lacivertlilerin koçunun ardından Ergin Ataman’dan da yayıncı kuruluşa bir açıklama geldi.

Benim yanımda bilgisayar yok diyerek rakip takım antrenörüne laf atan Ataman şunları söyledi:

“Kusura bakmayın benim laptopum yok, onun için hazırlıksız geldim. Güzel, sert bir maç oldu. Mücadelede devam ediyor. Sadece 2-1 öndeyiz. Tabii ki ortam gergin, normal. Bizim Ülker Sports Arena’da yaşadıklarımızın yarısı kadar. Anadolu Efes taraftarı zaten fair-play anlayışıyla tüm Avrupa’da ün salmış durumda fakat onlar da maçın sonunda isyankar olduğuna göre mutlaka yetkililer durumu değerlendirecektir. Hakemlerin maç içerisinde her iki taraf için yaptığı hatalar var. Ben bir pozisyonda itiraz ettim ve teknik faul aldım ama benim gördüğüm rakip takım her pozisyonda hakemlerin üzerinde. Burada yapılacak olan tek şey EuroLeague kurallarının uygulanması. EuroLeague’de ne biz antrenörler ne de oyuncular pozisyonlara bu kadar müdahil olamıyor, her pozisyona itiraz edemiyoruz. Birinci teknik faulü aldıysak ardından ikinci teknik faulü alıp atılıyoruz ama bunlar burada uygulanmıyor nedense. Son pozisyonda da Fenerbahçe‘nin oyuncu değiştirmek için itirazı vardı ama bana söylenen Pierre sahadayken oyundan çıkmış. Şimdi oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez yani önce oyunun akması lazım ondan sonra kural olarak oyuna girebilir. Ben tabi şu an emin değilim ama söylenen buydu. Amath M’Baye’ye faul çalındığı pozisyonda Fenerbahçe Beko iki oyuncu değiştirdi. O bölümde çıkan oyunculardan biri Pierre ise bir daha oyuna giremez. Kural budur. Eğer şayet Pierre o anda benchteyse o zaman masa hakemlerinin hatası ve Fenerbahçe haklı olur tabi, oyuncu değişikliğinin yapılması gerekir. Kurala açıklama getirmek istedim. Laptobum yok kusura bakmayın ama kuralları ben de az çok biliyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar