Fenerbahçe geriden gelip kazanmasını bildi

Fenerbahçe geriden gelip kazanmasını bildi
Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında Konyaspor'u konuk etti. Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Konyaspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

Ülker Stadyumu''nda oynanan mücadelenin ilk yarısını konuk ekip Konyaspor, 36. dakikada Zymer Bytyqi''nin attığı golle 1-0 önde tamamladı. Fenerbahçe''de Kim Min-Jae, 66. dakikada kaydettiği golle skorda eşitliği sağladı.

Sarı-lacivertlilerde oyuna ikinci yarının başında dahil olan Dimitris Pelkas, 88. dakikada attığı golle Fenerbahçe''yi 2-1 öne geçirdi. Mücadelenin ilerleyen bölümünde başka gol olmadı ve karşılaşma 2-1 Fenerbahçe''nin galibiyetiyle sona erdi.

Bu sonucun ardından yenilmezlik serisini 6 maça çıkaran Fenerbahçe 53 puana yükseldi, Konyaspor ise 55 puanda kaldı. Milli aradan sonra oynanacak olan Süper Lig''in 31. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak, Konyaspor ise Göztepe''yi konuk edecek.

KIM MIN-JAE İLK GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe’nin Güney Koreli savunma oyuncusu Kim Min-jae, sarı-lacivertli formayla ilk golünü Konyaspor karşısında attı. Fenerbahçe’nin Güney Koreli stoperi Kim Min-jae, sarı-lacivertli formayla ilk golünü Konyaspor’a karşı attı.

Mücadelenin 66. dakikasında İrfan Can Kahveci’nin kullandığı serbest vuruşta direkten dönen topu çizgide tamamlayan 25 yaşındaki futbolcu, takımına 1-1’lik beraberliği getiren golü kaydederken, Fenerbahçe formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma sona erdi, Fenerbahçe zorlu mücadeleyi 2-1 galip tamamladı.

88'' Fenerbahçe''de Crespo''nun pasında ceza yayında topu kontrol eden Pelkas, ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu. Sarı-lacivertliler maçta ilk kez öne geçti.

 

84'' Arda Güler''in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Ibrahim Sehic topa hakim olmayı başarıyor.

80'' Sokol Cikalleshi''nin ceza sahası dışında uzak bir mesafeden kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden farklı şekilde auta çıkıyor.

78'' Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Guilherme''nin ceza alanına gönderdiği ortasında Miha Zajc kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

74'' Miguel Crespo''nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

66'' GOL! Fenerbahçe, Kim Min-Jae''nin golü ile maçta eşitliği yakalıyor. Kazanılan serbest vuruşu kullanan İrfan Can Kahveci''nin doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top sağ kale direğinden geri geliyor. Dönen topu iyi takip eden Kim Min-Jae, kale önünde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.

58'' Dimitris Pelkas''ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

46'' Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Mesut Özil oyundan alınırken, yerine Dimitris Pelkas oyuna dahil oluyor.

45'' Hakem Halil Umut Meler ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı konuk İttifak Holding Konyaspor''un 1-0''lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

35'' GOL! İttifak Holding Konyaspor, Zymer Bytyqi''nin golü ile maçta öne geçiyor. Sağ kanattan hızlı kullanılan taş atışı sonrasında Sokol Cikalleshi, Endri Cekici ve Zymer Bytyqi arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Zymer Bytyqi''nin, arka direkte yaptığı vuruşta Altay Bayındır ilk anda meşin yuvarlağı çeliyor. Dönen topu tekrar önünde bulan Zymer Bytyqi, kale önünde dokunarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.
 

30'' Miha Zajc''ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Diego Rossi''nin kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

23'' Amir Hadziahmetovic''in uzun pasıyla ceza alanında topla buluşan Sokol Cikalleshi''nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top Kim Min-Jae''den geri geliyor.

17'' Hızlı gelişen atakta İrfan Can Kahveci''nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Bright Osayi-Samuel''in sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Ibrahim Sehic son anda topu uzaklaştırmayı başarıyor.

14'' Miguel Crespo''nun defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen İrfan Can Kahveci için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

11'' Soner Dikmen''in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin solundan auta çıkıyor.

6'' Amilton''un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Serdar Aziz topu uzaklaştırmayı başarıyor.

 
1'' Karşılaşma hakem Halil Umut Meler''in düdüğüyle başlıyor.
 

"PUAN KAYBEDECEĞİMİZİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, 2-1 kazandıkları Konyaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Galibiyeti değerlendiren İsmail Kartal "Konyaspor''u çok iyi analiz etik. Zaten geçen sene çalıştığım takım, oyuncuların çoğunu biliyordum. Allah kalbimi biliyor, puan kaybedeceğimizi hiç düşünmedim. Soyunma odasında ''Biz iyi takımız, tempoyu arttıralım'' dedim. Maçı çevirebileceğimizi anlattım. Bu taraftar bizi destekliyor. Onları mutlu edebildiysek, biz daha mutlu oluruz. Onlar için varız. Konyaspor gibi takıma karşı çok iyi oynadık. Fenerbahçe ruhunu ve karakterini gösterdik. Oyuncularımı tebrik ederim. Muhteşem taraftarına armağan olsun. Abdülkerim Bardakçı''ya da geçmiş olsun." dedi.

Kim Min-Jae bir pozisyonda ileri çıkarken, kenarda oyuncusuyla birlikte koşması hakkında konuşan İsmail Kartal "Kim Min-Jae ileri çıkarken, ona destek vermek için onunla koştum. Kenarda oyunu yaşıyoruz, o yüzden böyle bir şey oldu." açıklamasını yaptı.

Hedefleriyle ilgili açıklama yapan sarı-lacivertli teknik adam "Üç gün takıma izin verdim, bunu hak ettiler. Milli takımlara gitmeyenler devam edeceğiz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve ligi en üst sırada bitirmek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

PELKAS''TAN GALİBİYET GOLÜ AÇIKLAMASI

Fenerbahçe''nin galibiyet golünü atan Pelkas, maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Pelkas, şu ifadeleri kullandı:

- Oyunun tamamında kontrol bizdeydi. Topa sahip olan bizdik. İkinci yarıya çok daha özgüvenli çıktık. Belki Konyaspor''dan daha çok maçı istedik. Maçı kazandık ve bunu sonuna kadar hak ettiğimizi düşünüyorum.

- Maçtan sonra soyunma odasında Attila Szalai''nin sakatlığı vardı. Umarım ciddi bir sakatlık değildir. Ben de onun için dua ediyorum. Çünkü kendisi çok iyi bir insan, çok iyi bir oyuncu.

- Topu aldığımda ilk kontrolüm bana göre iyiydi. Yüzde 100 şekilde gol atmak için topa vurdum. İkinci yarı performans olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum. Çok denedik, çok aradık ve inanıp 3 puanın sahibi olduk.

 
FENERBAHÇE VE KONYASPOR''UN 42. RANDEVUSU
 
Fenerbahçe ile İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig''de 42. kez karşı karşıya gelecek.
 
İki takım, Süper Lig''de 41 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 31''ini Fenerbahçe, 7''sini ise Konyaspor kazandı. Üç müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.
 
Sarı-lacivertli takım 106 kez fileleri havalandırdı, yeşil-beyazlı ekip ise 46 gol kaydetti.
 
İLK 11''LER
Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar, Kim, Szalai, Crespo, Zajc, İrfan, Mesut Özil, Rossi, Serdar Dursun.
 
Konyaspor: Sehic, Adil, Bytyqi, Guilherme, Soner, Cikalleshi, Amir, Endri, Musa, Skubic, Amilton.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar