FED'in toplantı tutanaklarındaki enflasyon kararı dikkat çekti

FED'in toplantı tutanaklarındaki enflasyon kararı dikkat çekti
FED’in Eylül ayına ait toplantı tutanakları yayımlandı. Tutanaklar, yetkililerin enflasyon yavaşlayana kadar ‘kısıtlayıcı’ politikanın devam etmesini istediğini gösterdi.

Fed’in 19-20 Eylül’deki toplantısına ait tutanaklar yayımlandı. Tutanaklar, yetkililerin enflasyon yavaşlayana kadar ‘kısıtlayıcı’ politikanın devam etmesinden yana olduğunu gösterdi.

Tutanaklar, Fed yetkililerinin ilave faiz artışının gerekliliği konusunda farklı görüşte olduğuna ancak bir artışın daha ihtimal dahilinde olduğuna işaret etti. Açıklamada “Katılımcıların çoğu, gelecek toplantılarda bir faiz artırımının daha uygun olacağı görüşünde. Bazı katılımcılar ise daha fazla faiz artışı gerekmediğini düşünüyor” ifadesi yer aldı.

Para politikasının enflasyon hedefe dönene dek bir süre kısıtlayıcı seviyede kalması gerektiğinde görüş birliğine varıldı. Tutanaklarda, genel olarak ekonomik görünüme ilişkin hala yüksek derecede belirsizlik bulunduğuna işaret edilerek, yeni belirsizlik kaynağının otomotiv işçilerinin greviyle ilişkili olduğu ve birçok yetkilinin grevin yoğunlaşmasının hem enflasyon açısından yukarı yönlü bir risk hem de ekonomik faaliyet açısından aşağı yönlü bir risk oluşturduğunu gözlemlediği aktarıldı.

Fed tutanaklarında, "Yetkililerin büyük çoğunluğu ekonominin gelecekteki seyrinin son derece belirsiz olduğunu değerlendirmeye devam etti." ifadesi yer aldı. Fed Eylül toplantısında politika faizini değiştirmeme kararı almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar