Fed'in Bej Kitabı ekonomik faaliyeti ortaya çıkardı

Fed'in Bej Kitabı ekonomik faaliyeti ortaya çıkardı
ABD Merkez Bankası (Fed), genel ekonomik faaliyetin şubat ayından beri a "hafif" artış eğilimi olduğunu ortaya koydu.

Fed'in son raporuna göre, Amerikan ekonomisi hafif bir iyileşme gösteriyor. Tüketici harcamaları genel olarak artmamış gibi görünüyor, çünkü tüketicilerin fiyat duyarlılığı yüksek. Ancak otomobil harcamaları bazı bölgelerde artmış durumda, bunun nedeni stokların iyileştirilmesi ve bayi teşvikleri.

Turizmde ılımlı bir artış var, ancak imalat faaliyetinde hafif bir düşüş var. Konut inşaatları artıyor ve ev satışları güçleniyor, ancak ticari gayrimenkulde düşüş var. Fed, ekonomik görünümün ihtiyatlı bir şekilde iyimser olduğunu belirtiyor. İstihdam hafifçe artıyor, ancak kalifiye aday sıkıntısı devam ediyor. Ücretler ılımlı bir hızda artıyor, ancak fiyat artışları mütevazı seviyede seyrediyor.

Nakliyede bazı gecikmeler yaşanmasına rağmen fiyatlar genel olarak artmıyor. Ham madde fiyatlarında karışık hareketler var, enerji fiyatlarında ise ılımlı artışlar gözleniyor. Firmalar maliyet artışlarını tüketicilere yansıtmakta zorlanıyor, bu da kar marjlarının düşmesine neden oluyor. Bazı bölgelerde enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler algılanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar