Fed Başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması
Powell, San Francisco Fed'in Makroekonomi ve Para Politikası Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

ABD'de bugün açıklanan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verilerini değerlendiren Powell, "İlk izlenimim, bu sabah yayınlanan verilerin beklentilerle uyumlu olduğuydu." dedi.

Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin yıllık yüzde 2,5 ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin yıllık yüzde 2,8 arttığını belirten Powell, "Beklediğimiz şey buydu ve sonuçlar buna uygun geldi." şeklinde konuştu.

Geçen yılın ikinci yarısında iyi veriler elde ettiklerini belirten Powell, bu yılın başlarında yüksek bir enflasyon verisi aldıklarını, ancak şubat ayında daha düşük ancak hâlâ olumlu bir veri aldıklarını ifade etti. Powell, "Ancak sonuçlar, istediğimiz doğrultuda gelişiyor." dedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye düşeceğinden emin olduğunda faiz oranlarını düşüreceklerini tekrarlayan Powell, bu güveni elde etmek için daha iyi enflasyon verilerine ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Powell, enflasyonun düşürülmesinde acele etmeyeceklerini ve daha fazla veri görmeleri gerektiğini belirterek, "Faiz oranlarını çok erken düşürürsek, enflasyonun geri dönme riski var ve bu, ekonomi için olumsuz olabilir." dedi.

ABD ekonomisinin güçlü bir konumda olduğunu ve iş gücü piyasasının sağlam olduğunu belirten Powell, "Faiz oranlarının pandemiden önceki tarihsel düşük seviyelere geri döneceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Bankacılık sistemindeki durumu da değerlendiren Powell, bankaların durumunun bir yıl önceki stres dönemine kıyasla şu anda daha iyi olduğunu ve bankalarda istikrarlı bir durum olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar