Yerken keyif aldığımız ancak fazlası zararlı besinler hangileri?

Yerken keyif aldığımız ancak fazlası zararlı besinler hangileri?
Hemen hepimizin severek yediği besinler var ancak fazlası tüketildiğinde ciddi rahatsızlıklar yapıyorlar O besinleri tüketirken çok dikkatli olmak gerekiyor.

FDA, risk gurubundaki yiyeceklerin iyi temizlenmiş ve bakterileri etkisiz hale getirilmiş şekilde tüketilmesini öneriyor. Aksi takdirde ciddi rahpatsızlıklara yol açağınıın altını çiziyor. İşte o en riskli besinler…

YUMURTA

Health.Com''a göre, Salmonella salgınlarının büyük bir kısmı yumurta tüketimiyle alakalı. Yumurtların içinde üreyebilen bu zararlı bakteri, doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara hızla bulaşabiliyor. Bu yüzden yumurtaları iyi pişirmek ve buzdolabında muhafaza etmek şart.

İSTİRİDYE

İstiridyeler, okyanus tabanına yapışıp sudaki planktonları süzerek beslenirler. Eğer filtreledikleri su kirliyse, İstiridyenin kendisi de zehirlenmiş oluyor.

YEŞİL SEBZELER

Kıvırcık lahana, en popüler yeşilliklerden biri, ancak aynı zamanda FDA''nın listesinde ilk sırada yer alıyor. Yalnızca lahana değil; marul, ıspanak, roka gibi çiğ tükettiğimiz diğer yeşillikler de aynı listede en tehlikeli yiyeceklerin başında geliyor. Koli Basili gibi bakteriler nedeniyle fatura en çok yeşilliklere kesiliyor.

SOSİS

10 yaş altı çocuklarda görülen beslenmeye bağlı boğulmaların yüzde yirmisi sosisler yüzünden ortaya çıkıyor.

ACKEE MEYVESİ

Lezzetli, ama bir o kadar da zehirli bir meyve, vitaminler ve protein açısından zengin olsa da, iyice olgunlaşmadan tüketildiğinde karaciğerinizden glikozun salınmasını engeller ve ölüme bile neden olabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar