Fatih Portakal enflasyondan en çok etkilenecek kesimi açıkladı

Fatih Portakal enflasyondan en çok etkilenecek kesimi açıkladı
Zam furyası altında bunalan vatandaşlar, biraz olsun rahat nefes almayı umut ederken gazeteci Fatih Portakal, vatandaşı zor günlerin beklediği açıklamasını yaptı. Portakal, enflasyon ve zamlardan en çok etkilenecek kesimi duyurdu.

Seçimlerden sonra açıklanarak vatandaşı bir nebze olsun ferahlatması beklenen maaş zamları, vergi ve diğer ürünlere gelen zamların karşısında neredeyse eridi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'e bağlanan umutlarsa önceki kötü ekonomi yönetiminin faturasının vatandaşa yüklenmesiyle kaybolmaya yüz tuttu.

Gazeteci Fatih Portakal, ekonomideki tabloyla ilgili sosyal medyadan yaptığı yayında "Ekonomide bizleri neler bekliyor?" sorusuna yanıt aradı.

"BİR YÖNETENLER RAHAT. BÖYLE BİR SİSTEM Mİ OLUR?"

Fatih Portakal, ekonomideki yanlış politikaların faturasını ödeyen vatandaşlara kötü haberi "Bir yönetenler rahat. Böyle bir sistem mi olur?" sorusunu sorarak verdi.

y6.png

Portakal, maaşı enflasyona karşısında her geçen gün daha da eriyen çalışanlara "Ücretli, bordrolu çalışan kesimi çok zor günler bekliyor. Geliri artırsalar bile o gelir, enflasyon karşısında veya zamlar veya dolaylı vergiler karşısında eriyip gidiyor." ifadeleriyle mesaj verdi.

"GELECEK GÜNLERDE ÜCRETLİ KESİMLERİ ÇOK ZOR GÜNLER BEKLİYOR"

Fatih Portakal'ın ücretli çalışanlar hakkındaki sözleri şu şekilde:

"Ücretli, bordrolu çalışan kesimi çok zor günler bekliyor. O zor günler işte bakın; para yetmiyor. Para yetmiyor, gelir artıyor. Geliri artırsalar bile o gelir, enflasyon karşısında veya zamlar veya dolaylı vergiler karşısında eriyip gidiyor.

O yüzden ücretli olarak geçinen kesim; bu devlette olabilir, özel sektörde olabilir, sizleri gerçekten çok zor günler bekliyor. O para yetmiyor zaten. Özel sektörde de olsanız memur da olsanız belediyede işçi de olsanız asgari ücret de alsanız o para yetmiyor.

Yetmediğini her gün görüyorsunuz. Ekonomide bizi gelecek günlerde ücretli kesimleri çok zor günler bekliyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar