Fatih Altaylı'dan AKP'ye zor soru! "Kim rica ya da emretti de Doğu Akdeniz'i yabancılara hediye ettiniz?"

Fatih Altaylı'dan AKP'ye zor soru! "Kim rica ya da emretti de Doğu Akdeniz'i yabancılara hediye ettiniz?"
Gazeteci Fatih Altaylı, internet sitesinde yayınladığı yazı ile bir dönemler iktidarın dilinden düşürmediği Mavi Akdeniz meselesinin artık neden gündeme getirilmediğini sordu. İktidara seslenen Altaylı "Şu anda herkes Doğu Akdeniz’de… Bir biz yokuz. Kim rica ya da emretti de, Doğu Akdeniz’i İsrail, Kıbrıslı Rumlar ve Mısır’a hediye ettiniz?" sorularını yöneltti.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Habertürk'ten ayrılan gazeteci Fatih Altaylı, kendi internet sitesinden yayımladığı yazısında bir-iki yıl öncesine kadar Ankara'nın, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Batılı ülkeler ve Körfez ülkeleri ile Doğu Akdeniz'deki petrol arama çalışmaları üzerinden anlaşmazlık yaşadığını hatırlattı.

Daha sonra Türkiye'nin yavaş yavaş bölgeden çekildiğini belirten Altaylı, Ankara'nın daha önce bu konu üzerinden anlaşmazlık yaşadığı ülkelerin yakın zamanda bulduğu petrole dikkati çekti.

Altaylı, şu ifadeleri kullandı...

"Uzunca bir zamandır Doğu Akdeniz’in esamesi okunmuyor memleketimizde. Birkaç yıl öncenin en önemli meselesi, en milli mevzusu unutuldu gitti. Ne bir sismik gemimiz var bölgede, ne bir sondaj. Terk ettik bölgeyi.

"DOĞU AKDENİZ'DE DOĞALGAZ MI BİTTİ?"

Sadece geçen yıl içinde Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır ve İsrail yaklaşık 300 milyar metreküp “yeni” ve “çıkarılabilir” rezerv keşfettiler. Bu yıl Mısır 3, Eni ve Katar Lübnan sahasında 1, Kıbrıs ve İsrail birer yeni sondaja başladılar.

"HERKES DOĞU AKDENİZ'DE BİR TEK BİZ YOKUZ!"

Ne de olsa Karadeniz’de günde 10 milyon metreküp çıkaracağız. Herhalde o bize yetecek. Doğu Akdeniz’dekiler hediyemiz olsun. İyi de o zaman niye bize yıllarca palavradan kahramanlık türküleri söylediniz?

Kim rica ya da emretti de, Doğu Akdeniz’i İsrail, Kıbrıslı Rumlar ve Mısır’a hediye ettiniz?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar