Faiz artınca dolar 2 lira düşmüştü... Selçuk Geçer ahan da buraya yazıyorum dedi: Dolar için korkutan tahmin

Faiz artınca dolar 2 lira düşmüştü... Selçuk Geçer ahan da buraya yazıyorum dedi: Dolar için korkutan tahmin
Merkez Bankası'nın faizi yüzde 25'e yükseltmesinin ardından dolarda 2 liralık bir düşüş gerçekleşmişti. Dolar yeniden yükselişe geçerek 26 lira 55 kuruş oldu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer faiz artışının ardından dolarla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

MEHMET AKİF ERDEM-GÜNBOYU

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 750 puan artışla yüzde 25'e yükseltti. Politika faizinde böylece üç ayda 16.5 puanlık faiz artışı gerçekleştirildi. Böylelikle faiz son 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

DÖVİZ KURUNDA SERT DÜŞÜŞ

Faiz kararı sonrası dolar ve Euro'da sert düşüşler yaşandı.

Dolar/TL, yüzde 7'nin üzerinde sert düşüş kaydederek 25,2784 seviyesini test etti. Paritede 26 Haziran'dan bu yana en düşük seviye görülmüş oldu.

"DAHA ÇOK AĞLARSINIZ"

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın sürpriz faiz oranı artışını değerlendirdi.

Selçuk Geçer, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, doların hala ekonomik etkilerini sürdürdüğünü ve doların düşmesine dair beklentilerin henüz gerçekleşmediğini ifade etti.

Geçer, paylaşımında, "DOLARIN İŞİ BİTTİ" diyenlere... Dolar 3 lira olacak di mi ? Olmazsa yüzünüze tükürelim di mi? Dolar düşünce fiyatlarda düşecek di mi? Fakirlik de bitecek di mi AHAN DA BURAYA YAZIYORUM !!! DOLAR ENFLASYON DEĞERİNE GELMEZSE DAHA ÇOK AĞLARSINIZ !!!" sözlerini kaydetti.

selcuk-gezer.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar