“Araç fiyatlarında düşüş zor” dedi: O iki aya dikkat çekti!

“Araç fiyatlarında düşüş zor” dedi: O iki aya dikkat çekti!
Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, ikinci el araç fiyatları hakkında bazı uyarılarda bulundu. O iki aya dikkat çekti.

"ARAÇ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ ZOR" DEDİ: O İKİ AYA DİKKAT ÇEKTİ!

Bayram öncesinde ikinci el satışlarında büyük bir beklentilerinin olduğunu ancak bu beklentilerinin gerçekleşmediğini söyleyen, Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, önce insanların araçları görüp test ettiğini, sonra tespit ettikleri araçların muadillerini araştırıp en son almaya geldiklerinin altını çizerek, bayramdaki satışların bir hafta içerisinde etkisini göstereceğini belirtti.

Faherttin Batı, ikinci el araç fiyatlarındaki artışı nedeninin, otomobil bayilerinde yeterince sıfır araç bulunmamasından kaynaklandığını söyleyerek, bunun Amerika, Çin ve Tayvan’daki çip üreten fabrikaların kısıtlamaya gitmesinden olduğunu söyledi.

Batı, elektrikli araçlarda ÖTV indirimine gidildiğini söyleyerek, bunun iyi bir gelişme olduğunu ve Türkiye’nin ürettiği TOGG’un satışına pozitif şekilde yansıyacağını ifade etti.

Dizel, LPG’li ya da benzinli araçlarda KDV ve ÖTV indiriminin söz konusu olmadığını ve bunun da gerçekleşmeyeceğini vurgulayarak vatandaşların araçlarda indirim beklememesini tavsiye etti. Bunu bir örnekle açıklayan Batı, “Örneğin, otomobil bayisi 100 araç bekliyor ama 20 araç geliyor. 100 araç satılmak için isteniyorsa ve 20 geliyorsa devlet olmayan aracın indirimini nasıl yapabilir ki? Bu indirimi kimse beklemesin” şeklinde konuştu.

Ayrıca Fahrettin Batı, vatandaşlardan araç fiyatlarının düşmesini beklememelerini isteyerek, Eylül ve Ekim ayına kadar piyasanın bu şekilde gideceğini, ne ciddi artışlar ne de indirimlerin söz konusu olmayacağını ifade etti. Bu noktada bayilere ne kadar otomobil geldiğinin önemli olduğuna değinerek, dövizde ciddi bir artış yaşanması durumunda bunun araç fiyatlarına da doğrudan yansıyacağını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar