EYT'yi kaçıranlara kademeli emeklilik gelecek mi? Uzman isim cevapladı

EYT'yi kaçıranlara kademeli emeklilik gelecek mi? Uzman isim cevapladı
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için yeni bir iddia ortaya atıldı. Peki, kademeli emeklilik gelecek mi? TOBB ETÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, soruyu yanıtladı.

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan ve EYT düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışan, kademeli emeklilik düzenlemesine odaklanıyor. Torba yasa kapsamında Meclis'e getirileceği iddia edilen kademeli emeklilikle ilgili görüşler alınan Prof. Dr. Cem Kılıç'a soruldu.

Kademeli emeklilik yasasıyla ilgili iddiaları yanıtlayan Kılıç, "Çıkan haberlere karşın, detayları incelediğimde (prim günü, yaş, sigortalılık süresi vb.) şüpheye düştüm ve Ankara'da bulunduğumuz fırsatla ilgili kamu bürokratlarına sordum. Onlar da böyle bir çalışma olmadığını belirttiler. Farklı kaynaklara da başvurdum ve aynı teyidi aldım. Şu an için böyle bir çalışma yoktur. Torba yasa içinde madde teklifi, yaş prim teklifi veya sigortalılıkla ilgili düzenleme gündemde değil. SGK'dan da henüz bir açıklama gelmedi; ancak bu tip haberler, vatandaşların dikkatini çektiği için hızla yayılıyor. Üzücü olan, vatandaşların boş yere heyecanlanması ve umut içinde olmaları" ifadelerini kullandı.

Kılıç, şu an medyada yer aldığı şekilde bugün yarın bir torba yasanın söz konusu olmadığını ifade etti.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar