EYT'liler dikkat! Bankalar harekete geçti... İşte yasa öncesi verilecek ödeme

EYT'liler dikkat! Bankalar harekete geçti... İşte yasa öncesi verilecek ödeme
Milyonlarca EYT'li vatandaşın beklediği adım bankalardan geldi. EYT krizinde yaş şartı tartışmaları sürerken, işverenin kıdem tazminatı derdine kredili çözüm desteği geldiği ve tüm bankaların katılacağı iddiası geldi.

EYT'LİLER DİKKAT: BANKALAR HAREKETE GEÇTİ... İŞTE YAPILACAK ÖDEME

2018''den bu yana çözülemeyen EYT''de nihayet mutlu sona yaklaşıldı.

EYT için muhalefet ve hükümet cephesinden farklı öneriler gelirken, bankaların adım atacağı iddiası EYT gündemine bomba gibi düştü.

EYT''de dikkat çeken bir diğer sorun ise işverenler açısından kıdem tazminatı sorunu. İşverenler destek için Çalışma Bakanlığına taleplerini kasım ayında iletmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin EYT kapsamında işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik KGF paketi desteğini duyurmuştu. 

Milyonlarca EYT''li çıkacak yasa ile erken emekli olmak için gün sayarken, işletmelere verilecek desteğin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Bloomberg HT''nin haberine göre, Bakan Nebati tarafından açıklanacak paketlerde ödemesiz dönem imkanının yanı sıra, en az yüzde 75 kefalet oranı olması bekleniyor.

BÜTÜN BANKALAR DAHİL OLACAK

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketlerine dahil olacağı ve böylelikle işletmelere paketler kapsamında uygun finansman imkanları oluşturacağı ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar