EYT'liler bu detayı bilmiyor! 5 bin liralık ikramiye verilmeyecek... 15 Kasım'da eliniz boş dönebilirsiniz

EYT'liler bu detayı bilmiyor! 5 bin liralık ikramiye verilmeyecek... 15 Kasım'da eliniz boş dönebilirsiniz
Pek çok emekli 5 bin liralık ikramiyenin kimlere verileceği konusunu ve ayrıntıları sık sık sorguluyor. Emekliler 5 bin liralık ikramiye haberiyle sevinirken, ikramiye ile ilgili fazla bilinmeyen bir detay daha bulunuyor. İşte 15 Kasım'da eliniz boş dönmenize sebep olabilecek o detay...

5 bin TL emekli ikramiyesi hakkındaki detayları sık sık sorgulanırken, vatandaşlar ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağını ve ödemeyi ne zaman alacağını merak ediyor. 5 bin liralık emeklilik ikramiyesi konusunda az bilinen bir detay ise sizi ikramiyeden edebilir. İşte o detay...

EYT'LİLER DİKKAT! 15 KASIM'DA ELİ BOŞ DÖNEBİLİRSİNİZ

Öncelikle ikramiye, güncel olarak çalışmayan emeklilere ödenmiş olacak. Yani emekli olan ve çalışmaya devam eden kişiler ikramiyeden kesinlikle yararlanamayacak. Ayrıca 1-31 Ekim tarihleri arasında bir gün bile çalışmış olan kişiler de buna dahil olacak. Yani ayda yalnızca bir gün çalışan ve sosyal güvenlik destek primi ödeyen emekliler de ikramiye alamayacak.

Ayrıca ikramiye bir defaya mahsus olarak ödenecek. Banka sandıklarında çalışmayı sürdüren emeklilere ikramiye verilmeyecek.

kredi222.png

Aynı şekilde ölüm ve yetim aylığı alanlar, iş göremezlik geliri alanlar, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü %50 oranının altında kaybetmesi sebebiyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölenlerden, ölümü iş kazası veya meslek hastalığına bağlı olmayanların hak sahipleri de yararlanabilecek. Yine yabancı ülkelerle akdedilen sosyal güvenlik sözleşmeleri uyarınca kısmi gelir ya da aylık alanlar da 5 bin liralık ikramiyeden faydalanabilecek fakat bu kişilere hisseleri oranında ikramiye ödemesi yapılacak.

hibe-destegi11.jpg

Yani sigortalı eşi sebebiyle %75 oranında ölüm aylığı alan vatandaşlar 5000 liralık ikramiyenin %75’ini alabilecek. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan kişilere de en fazla ödemeye imkan sağlayan bir dosya üzerinden ödeme gerçekleştirilecek.

Emeklilik sonrası Bağ-Kur’a kayıtlı çalışmayı sürdürenler ikramiye alamayacak fakat Bağ-Kur’a kayıtlı olmayan kişilere ikramiye yatırılacak. Ayrıca söz konusu ikramiyeler 15 Kasım öncesinde hesaplara yatırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar