EYT'den emeklilik bekleyen milyonları ilgilendiriyor: Askerlik ve doğum borçlanması vergi iadesini bu şekilde geri alabilirsiniz

EYT'den emeklilik bekleyen milyonları ilgilendiriyor: Askerlik ve doğum borçlanması vergi iadesini bu şekilde geri alabilirsiniz
Doğum borçlanması yapan işçi ve memurlar vergi indiriminden yararlanmak için ne yapması gerekiyor? Ahmet Kıvanç, Habertürk okurlarının sorularını cevapladı.

Ahmet Kıvanç’ın Habertürk’te yer alan haberine göre, bir okuyucusu Kıvanç’a“İşten çıkış tarihim 13 Kasım 2023, brüt maaşım 19.500 TL ve sezonluk işçiyim. Askerlik borçlanması için ödediğim primin gelir vergisi matrahından indirilmesini istedim ancak bilgi alamadım. İşyerine yazılı başvuru yaptım, Manavgat Vergi Dairesi de bilgi vermedi. İşten çıkış tazminatımı hesaplamak ve prim indirimi için ne yapmalıyım? Dava açmak istiyorsam hangi mahkemeye başvurmalıyım?” diye bir soru yöneltildi.

Kıvanç, askerlik, doğum gibi hizmet borçlanmaları için ödenen primlerin ödemenin yapıldığı ayın gelir vergisi matrahının tespitinde gider olarak gösterilebildiğini ifade etti. Ayrıca, borçlanma primi toptan ödenmişse, ödenen tutara ulaşılıncaya kadar bu miktarın ücretin vergiye tabi tutarından indirilebileceğini belirtti. Devlet memurlarının borçlanma primini aylık taksitler halinde, SSK'ya (4/a) tabi olanların ise toptan ödediklerini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar