EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarına flaş açıklama! Şubata kalmayabilir... İşte sürpriz gelişme

EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarına flaş açıklama! Şubata kalmayabilir... İşte sürpriz gelişme
Hükümet tarafından açıklanan EYT yasası sonrası pek çok vatandaş yaş haddine takılmadan emekli kapsamına alınırken, yeni yasa ile 8 Eylül 1999 öncesi işe giren staj ve çıraklar mağdur oldu. Bu kapsamda açıklama yapan hükümet ortağı, ilk şubat öncesi için sinyal verdi.

EYT''de milyonların gözü Meclis''e gelecek yasaya çevrilirken, konu hakkında gelen son açıklama çok sayıda staj ve çıraklık mağdurunu sevindirdi.

Cumhur İttifakı ortakları arasında yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı son açıklama EYT yasası sonrası mağdur edilen çıraklık ve staj mağdurlarını yeniden gündeme taşıdı.

Mustafa Destici şunları söyledi:

''EYT STAJ ÇIRAKLIK MAĞDURLARI DA KAPSAMA ALINMALI''

Tabii en büyük beklentilerden birisi de Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili düzenlemenin ne zaman Meclis''e geleceği konusu. Üzerinde bir takım çalışmalar yürütülüyor. Biz arzu ediyoruz ki inşallah bu çalışmalar neticesinde EYT staj mağdurlarımız da bu kapsama alınsın. 

''OCAK AYI BİTMEDEN'' DEDİ!

Ve bu çalışmalar bittikten sonra da inşallah en kısa zamanda arzumuz bu ay içerisindedir. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemede TBMM''ye sevk edilecek ve en kısa zamanda Şubat ayı gibi yasalaşarak yürürlüğe girecektir diye ümit ediyorum. 

SESLERİ DUYULMAYA BAŞLANDI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) onaylansa henüz yasalaşmadı. Ancak daha büyük bir EYT''lileri bekliyor. İlerleyen günlerde daha büyük sorun haline geleceği düşünülen EYT staj ve çıraklık meselesi için artık sesler daha güçlü duyulmaya başlandı. Sayıları 1 milyonu geçtiği tahmin edilen mağdurlar sosyal medyayı da etkin bir biçimde kullanmaya başladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar