EYT'de staj mağdurlarına böyle söz verildi! İşte günler kala gelen açıklama

EYT'de staj mağdurlarına böyle söz verildi! İşte günler kala gelen açıklama
EYT'ye dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarına ilişkin flaş gelişme bu kez MHP sıralarından geldi. Meclis'te EYT gündemi konuşulurken staj mağdurlarının gündeme gelmesi üzerine sözü alan milletvekili ''Onu da biz yapacağız'' açıklamasında bulundu.

TURGAY SAKARYA / GÜNBOYU

AKP iktidarının uzun yıllar direttikten sonra seçim öncesi Meclis''e getirdiği EYT yasası dar kapsamı ve ''kademeli prim'' iddiaları nedeniyle büyük tepki çekmişti.

8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık yapan milyonlarca vatandaş yasaya dahil edilmezken, mağdurları heyecanlandıran yeni haber yine Meclis''ten geldi.

EYT görüşmelerinin yapıldığı Meclis’te konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, staj ve çırak mağduriyeti, 5000 prim günü, kısmi emeklilik ve deprem mağdurları konularını gündeme taşıdı.

Paylan, “Bakın, size söylüyorum: Bunu AKP ve MHP yapmadı ya değerli EYT’liler, üç vakte kadar seçim olacak ama iki ay ama üç ay sonra seçim olacak, biz bu iktidarı değiştireceğiz ve stajyer ve çırakların işe girişini esas alacağız, 5000 prim günü ödeme sayısına düşüreceğiz ve 3600 kısmi prim ödeme gün sayısıyla kısmi emekliliği sağlayacağız ve işe ilk giriş tarihini de 31 Aralık 1999 yapacağız deprem gerekçesiyle.” dedi.

Paylan’ın sözlerine MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’dan dikkat çekici bir çıkış geldi.

Akçay, Paylan’ın açıklamalarına karşılık “Onu da biz yapacağız” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar