EYT'de prim sevinci: İndirim yapılacağı açıklandı

EYT'de prim sevinci: İndirim yapılacağı açıklandı
Hükümetin seçim öncesinde çıkardığı ancak kapsamı ile tepki çeken EYT'de şimdi de prim müjdesi geldi. İşten ayrılış bildirgesini 3 Mart 2023 tarihi ve sonrasında yapanlara SGK'da 5 puanlık prim indirimi uygulanacak. İşte detaylar...

GÖKMEN ÖRKMEZ / GÜNBOYU

Seçime 5 kala çıkarılan EYT yasasına eleştiriler devam ederken, gelen eleştirileri bastırmak için yeni bir adım daha atıldı.

EYT''den yararlanıp işlerine devam eden emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu''nun (SGK) vereceği prim indiriminin detayları belli oldu. Peki SGK prim indirimi müjdesinden kimler faydalanacak, kaç puanlık indirim uygulanacak? İşte EYT''de indirim detayı ve prim konusundaki tüm ayrıntılar.

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden EYT''lilere 5 puanlık prim indiriminin ayrıntılarını açıkladı. Sabah''tan Hazal Ateş''in haberine göre; Bu indirimden yararlanılması için çalışanın işten ayrılış bildirgesini 3 Mart 2023 tarihi ve sonrasında emekli aylığı talebiyle verilmesi ve işten çıkışı takip eden 30 gün içinde aynı işyerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışması gerekiyor. Sosyal güvenlik destek prim tutarı 500.40 lirayla 3 bin 753 lira arasında olacak.

ÖZEL SEKTÖRDE UYGULANIYOR

Prim indirimi sadece özel sektör işyerlerinde uygulanıyor. Destekten yararlanılabilmesi için aylık prim, hizmet belgesinin yasal sürede verilmesi, primlerin de yasal süresinde ödenmesi zorunluluğu bulunuyor.

Ev hizmetleri, bakım işlerinde çalışırken EYT''den emekli olup aynı işverene bağlı çalışanlar için de bu indirimden yararlanılabilecek. Destek priminde 5 puanlık indirim aynı işyerinde çalışıldığı sürece devam edecek.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar