EYT'de düğüm çözüldü! Kesin takvim netleşti! Yasa Meclis'e bu tarihte gelecek!

EYT'de düğüm çözüldü! Kesin takvim netleşti! Yasa Meclis'e bu tarihte gelecek!
Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih kesinlik kazandı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM'nin yasama faaliyetlerine yeniden başlayacağı tarih netleşti. Meclis takviminin belli olmasıyla birlikte EYT düzenlemesinin de TBMM Genel Kurulu'nda oylanacağı tarih ortaya çıktı.          

2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açacak olan EYT düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne (TBMM) geçtiğimiz haftalarda gelerek, Plan ve Bütçe Komisyonu''nda onaylanmıştı. Genel Kurul''a sunulmak için hazırlanan düzenleme, Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından Meclis''in faaliyetlerini durdurması ile belirli bir süre askıya alınmıştı.

28 ŞUBAT''TA MECLİS ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Bütün bu belirsizliğin ardından, TBMM''nin yeniden çalışmalara başlayacağı tarih ortaya çıktı. 28 Şubat''ta TBMM yasama faaliyetlerine başlayacak. Deprem ile ilgili Meclis''in alması gereken bir aksiyon bulunması halinde, bütün gündem maddelerinin önüne alınarak çalışmalar bu doğrultuda yapılacak. Deprem dışındaki konularda ise ilk gündem maddesi EYT düzenlemesi olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in daha önce yaptığı açıklamalarda, Meclis''ten geçecek tasarının tarihi ne olursa olsun, EYT''lilere ödenecek emekli maaşlarının başlangıç tarihi 1 Mart olarak hesaplanacak. Bu nedenle, tasarının Meclis''ten geçmesi ve Resmi Gazete''de yayımlanarak yasalaşması sürecinde yaşanacak her türlü aksaklıktan, EYT''liler maaş olarak etkilenmeyecek. 

Meclis''teki bütün gruplar tarafından kabul edilmesi beklenen düzenleme, Resmi Gazete''de yayımlandıktan sonra hızlıca EYT''lilerin başvurusuna sunulacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her ne kadar EYT başvuruları için 7/24 çalışacak bir ekip hazırlığında olmuş olsa da, deprem bölgesinde yaşanan gelişmeler nedeniyle SGK çalışanlarının bir kısmı afet sonrası işlemler için görevlendirilecek.  EYT''liler başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak ve herhangi bir fiziki başvuru noktasına gitmek mecburiyetinde kalmayacak. 

İLK MAAŞLARIN NİSAN AYINDA ÖDENMESİ BEKLENİYOR

EYT''lilere ödenecek ilk emekli maaşı 1 Mart tarihi başlangıç olarak hesaplanacak olsa da, deprem felaketi sonrasında ödemelerin nisan ayına sarkması bekleniyor.                     

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar