EYT'de 3+2 ne anlama geliyor? EYT yasa teklifinin içeriği netleşti

EYT'de 3+2 ne anlama geliyor? EYT yasa teklifinin içeriği netleşti
AKP'nin detaylarını açıklamadığı ve yasalaşma sürecini geciktirdiği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi sonunda pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacak. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT düzenlemesi için "3+2 madde olacak" dedi. Peki, EYT'de 3+2 ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...

Meclis Başkanlığı''na gelecek olan EYT teklifinin, komisyon görüşmelerinin ardından genel kurula sunularak yasalaşması bekleniyor. AKP''li yetkililere göre, EYT yasası şubatın ortasına kadar çıkacak ve mart ayından itibaren maaşlar ödenmeye başlayacak.

3+2 NE ANLAMA GELİYOR?

EYT''ye ilişkin son olarak AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''ın yaptığı açıklama ise hem kafaları karıştırdı hem de merak uyandırdı. Elitaş dün yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü Muhammet Emin Akbaşoğlu (AKP Grup Başkanvekili) paylaşacak. 3+2 madde olacak. Konuyla ile ilgili açıklamasını izlesinler, yaş sınırı olmayacak. İleri geri bir şey yok" dedi. Elitaş''ın bu açıklaması sonrası EYT''liler 3+2''nin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre Çalışma Bakanlığı''nın AKP grubuna sunduğu taslak metin 8 maddeden oluştu. Ancak AKP grubunun yaptığı çalışma sonunda, EYT düzenlemesi 5 maddelik yasa teklifine dönüştürüldü. Sonuçta yasa teklifi ikisi yürütme ve yürürlük olmak üzere 3+2 maddeden oluştu.

EYT YASA TEKLİFİNİN İÇERİĞİ

Pazartesi günü saat 11.00''de düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşılacak EYT yasa teklifinin içeriği de belli olmaya başladı. 8 Eylül 1999 öncesinde yani 4447 yasa öncesinde işe girenlerden kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim gününü dolduranlar emekliliğe haz kazanacak. EYT için herhangi bir yaş sınırı bulunmayacak. Taşerondan kamuya geçenlerin emeklilik zorunluluğu, isteğe bağlı hale getirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar