EYT tasarısı Meclis'e ne zaman gelecek? İşte tasarı için konuşulan tarih!

EYT tasarısı Meclis'e ne zaman gelecek? İşte tasarı için konuşulan tarih!
EYT tasarısı ile emeklilik hakkı kazanan 2 milyon 250 bin vatandaş günlerdir tasarının Meclis'e gelmesini bekliyor. Peki EYT tasarısı ne zaman TBMM'ye gelecek? Ayrıntılar haberimizde...

Milyonlarca EYT''li emeklilik için gün sayıyor. İlk maaşlarını ne zaman alacaklarını merak eden EYT''liler için tasarının Meclis''e geleceği tarih hakkında ana takvim oluşmuş durumda. 

EYT MECLİS''E NE ZAMAN GELECEK?

Ocak ayının ortasına yaklaşılırken EYT tasarısı hala Meclis gündemine gelmedi. 2023 çalışmalarına 3 Ocak itibariyle başlayan Meclis, ilk önce istismar yasasını gündemine almış, ardından asgari ücret ve emekli maaşı gibi konular Meclis''ten geçerek Resmi Gazete''de yayınlanmıştı. Gündem maddelerini bir bir eleyen TBMM''nin önümüzdeki günlerde inceleyeceği konu ise EYT tasarısı olacak. Recep Tayyip Erdoğan, 2023''ün ilk kabine toplantısının ardından "Yakında Meclis''e gelecek" dediği EYT tasarısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in açıklamalarının ardından Ocak ayının son haftasına sarkmıştı. Peki tasarı Meclis''e gelince ne olacak?

Ocak ayının son haftasında Meclis''te oylanacak tasarı, bütün partilerin oy birliği ile fire vermeden TBMM''den geçecek ve Resmi Gazetede yayımlanacak. 

SGK HEMEN BAŞVURULARI ALACAK

Tasarının Resmi Gazete''de yayımlanmasının ardından bir süredir çalışmalarını sürdüren SGK, günler içerisinde EYT''lilerin başvurabileceği ekranı hazır hale getirecek. Başvurular e-Devlet üzerinden, herhangi bir evrak şartı olmaksızın yapılacak. Başvuruları toplayan SGK, 7 gün 24 saat çalışacak bir ekip ile kısa sürede başvuruları nihayete erdirecek.

MAAŞLAR MART AYINDA YATACAK

AKP tarafından yapılan açıklamada ilk maaşların Mart ayında yatacağı ifade edilmişti. Şubat ortasında başvuruları incelemeye başlayacak SGK, kısa süre içerisinde emekliliğe hak kazananları belirleyecek. Vatandaşlar başvuru yaptıkları e-Devlet üzerinden başvurularının onaylanıp onaylanmadığını, hangi gün maaş alacaklarını ve emekli aylık bilgilerini öğrenebilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar