Eylül ayı kira artış oranı belli oldu

Eylül ayı kira artış oranı belli oldu
Enflasyonun ardından hem ev sahipleri hem de kiracılar, Eylül ayı kira artış oranını merak etmeye başladı. Kira zamları Enflasyon (TÜFE) rakamlarının 12 aylık ortalaması baz alınarak belirleniyor.

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

TÜİK, Ağustos ayı enflasyon oranlarını açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Eylül ayı kira artış oranı da belli oldu. Haziran ayında yapılan düzenlemeye göre yenilecek kira sözleşmelerinde artış, bir önceki seneki kiranın yüzde 25''ini geçmeyecek.

Eylül ayı kira artış oranı normal şartlarda Ağustos ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından belli oldu.

2022 Ağustos ayına göre 12 aylık enflasyon ortalaması yüzde 54,69 olarak kaydedildi. Normal şartlarda  kira artış oranının üst sınırının da Eylül ayında yüzde 54,69 olması gerekiyordu.

Ancak kira artış oranıyla ilgili getirilen kısıtlama nedeniyle 12 aylık enflasyon oranının yüzde 25''in üzerinde olması halinde kira zammı yüzde 25''te sınırlandırılıyor. 

Ağustos ayına göre 12 aylık enflasyon ortalaması yüzde 54,69 yani yüzde 25''in üzerinde gelmesi nedeniyle kira zammında Eylül ayı üst sınırı yüzde 25 olacak. 4 bin TL kira ödeyen bir kiracı ile ev sahibi sözleşmeyi 5000 TL ile yenileyecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar