Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli, eserleri neler?

Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli, eserleri neler?
İstanbul'da oğlunun bir trafik kazasına karışmasının ardından ünlü yazar Eylem Tok gündeme geldi. Birçok insan Eylem Tok'un hayatını araştırmaya başladı. Peki Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli?

Eylem Tok kimdir?

İstanbul'da ünlü yazar Eylem Tok'un 16 yaşındaki oğlu trafik kazasına karıştı. Bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olan kazanın ardından Eylem Tok tarafından oğlunun Mısır'a kaçırıldığı iddia edildi. Bu haberin ardından birçok kişi tarafından ünlü yazar Eylem Tok araştırılmaya başlandı. Peki Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli?

EYLEM TOK KİMDİR?

Eylem Tok, Türkiye'nin önde gelen yazarlarından biridir, aynı zamanda şairlik, senaristlik ve yönetmenlik gibi çeşitli alanlarda da başarılı bir kariyere sahiptir. Şiir yazmaya çocuk yaşlarda başlayan Tok, zamanla öykü, deneme ve roman gibi farklı türlerde eserler üretmiştir. Kendine özgü bir tarzı olan Tok, romanlarıyla geniş bir okuyucu kitlesinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. "Mihr", "Allah’ın Piyonları", "Noktalar" ve "Acı Şeker" gibi eserleri, Türkiye'nin en çok satanlar listesinde kendine yer bulmuştur. Ayrıca, çocuk kitapları olan "Dev ve Üç Cüceler" ve "Dev ile Üç Cüce" de İngiltere, ABD ve Kanada gibi ülkelerde de ilgiyle karşılanmıştır.

2016 yılında Tok, "Sintiyatpera" isimli soyut sanat filmini çekmiştir. Bu film ile birlikte Türkiye'de ve uluslararası düzeyde düzenlenen film festivallerinde finale kalmıştır. Eserlerini genellikle Sintiyapera adlı yayınevinden okuyucularıyla buluşturan Tok, İstanbul'da yaşamını sürdürmekte ve edebiyat ile sinema dünyasına önemli katkılarda bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar