Evlerine tadilat yaptırmak isteyenler bir ev parasını gözden çıkarsın: İşte güncel fiyatlar

Evlerine tadilat yaptırmak isteyenler bir ev parasını gözden çıkarsın: İşte güncel fiyatlar

Yüksek faturalar, evlerine tadilat yaptırmak isteyenleri karşılıyor. Bugün 100 metrekarelik bir dairenin komple yenilenmesi 500 bin liradan başlayıp 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor.

İşçilik ve inşaat maliyetlerinde peş peşe gelen zamların ardından ev dekorasyon fiyatları da yükseldi. Evini yenilemek isteyenler, neredeyse evin yarısı kadar bir ücretle karşı karşıya kaldı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan Kaan Zenginli'nin haberine göre, sadece 10 metrekarelik bir banyo yenileme işlemi için 75 bin lira fiyat teklifi veriliyor. Banyo dekorasyonunun metrekaresi 7 bin 500 liraya eşdeğer.

TADİLAT FİYATLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Mutfak tadilatı için de yüksek maliyetler karşımıza çıkıyor. 15 metrekarelik bir mutfağın tamamen yenilenmesi 60 bin lirayı aşıyor. Özel bir tasarım talep edilirse, bu rakam daha da yüksek olabiliyor. Anahtar teslim 100 metrekarelik bir evin tadilatının metrekaresi ise 5 bin ila 15 bin lira arasında değişiyor.

Bu durumda, masraf 500 bin lira ile 1,5 milyon lira arasında değişkenlik gösteriyor.

İTHAL MALZEME FİYATLARI VE USTA YEVMİYESİ CEP YAKIYOR

Ev yenileme işleminde bir mimarın dahil olması durumunda fiyat büyük ölçüde değişebilir. Özellikle ev sahibinin özel bir tasarım istemesi halinde, tadilat maliyeti 2 milyon lirayı bulabilir.

Ayrıca, tadilatı yapan ustaların günlük yevmiyelerinde artış yaşandı. Bir ustanın günlük yevmiyesi 2 bin lira olabilir. Ev büyüklüğüne bağlı olarak, tadilat sırasında aynı anda 3-4 usta çalışabilir.