Evinde cam balkonu olana kötü haber: Cezası dudak uçuklattı

Evinde cam balkonu olana kötü haber: Cezası dudak uçuklattı
Evini genişletmek için balkon yaptıran milyonlarca kişiye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Cam balkon yaptırmanın cezasını duyanlar kara kara düşünmeye başladı. İşte detaylar...

Evinin alanını daha fazla genişleterek alandan tasarruf sağlama amacıyla cam balkon yaptıran kişilere kötü haber verildi. Milyonlarca kişiyi kapsayacak emsal bir karar, Yargıtay tarafından imzalandı.

654a003f30d12-17587-001.jpg

YAZILI İZİN ALMAK ÖNEMLİ

Binalardaki dış cepheden pay alan balkonlar, diğer odalardan farklı kabul edilir. Bu nedenle ortak alanlar arasında yer alır. Balkonlarda tadilat ve değişiklik yapılacaksa, beşte dört çoğunluğuyla kat maliklerinden yazılı izin alınması zorunludur. İzin alınmaması halinde cam balkonlar kaçak yapı olarak değerlendirilir.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi 2015/6244 Esas ve 2016/2299 numaralı kararı, milyonlarca kişiyi ilgilendiren cam balkon konusunda emsal bir karar ortaya koydu.

İşte Yargıtay’ın emsal kararı:

Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:

Davacı vekili dava dilekçesinde, davalıya ait 42 numaralı bağımsız bölümde projeye aykırı olarak kapatılan açık balkonun eski hale getirilmesini istemiş, mahkemece davanın reddine karar verilmiştir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar