"Evim Yuvan Olsun" başvuruları nasıl yapılacak? Kira desteği ne kadar olacak?

"Evim Yuvan Olsun" başvuruları nasıl yapılacak? Kira desteği ne kadar olacak?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına yönelik kamuoyu ile bilgi paylaşıldı. Uygulama ile vatandaşlar evlerini bedelsiz olarak ya da cüzi bir tutar karşılığında ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunabilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı''ndan (AFAD) yaptığı açıklamada depreme ilişkin son bilgileri paylaştı. Deprem bölgesinde 181 bin 423 güvenlik görevlisi ile çalışıldığını belirten Oktay, devam eden hasar tespit çalışmalarında şu ana kadar 830 bin 806 bina için çalışmaların tamamlandığını ve 105 binin üzerinde binanın tamamen yıkılmış / acil yıkılacak ya da ağır hasarlı olarak tespit edildiğini açıkladı. 

BOŞTAKİ EVLER DEVLET GÜVENCESİYLE PAYLAŞILACAK

Evim Yuvan Olsun kampanyası ile hayırseverler evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun şartlarda kiralayabileceğini belirten Oktay, "Vatandaşlarımızın kullanmadıkları evlerini depremzede ailelerin kullanımına sunmak veya uygun şartlarda kiralamak isteyen hayırseverlerimiz "evimyuvanolsun.org" sitesinden başvurabilirler." ifadelerini kullandı. 

EN AZ 3 AY SÜREYLE UYGULANACAK

Uygulama kapsamında, boş ya da kullanmadığı evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların başvurusu alınacak. Başvurular, evin bulunduğu ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Ödünç Sözleşmesi" imzalanacak. Belirlenen depremzede aile eve Kaymakamlık tarafından yerleştirilecek.

KİRALARA "AFAD" HESABINDAN YARDIM YAPILACAK 
 

Evini piyasa koşullarına göre uygun bir bedelle depremzedelerin kullanımı için 1 yıllığına kiraya vermek isteyenler de bu sisteme başvurabilecek. İstenen kira bedeli, evin gerçek ederinin belirgin bir şekilde altında olacak. Kaymakamlıklar, evin uygunluğunu ve kira bedelinin indirimli olduğunu yerinde teyit edecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu bu evler de kampanyaya dahil edilecek. Bu evler için de Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Kira Sözleşmesi" imzalanacak ve depremzedeler yine Kaymakamlık tarafından eve yerleştirilecek. Bu evler için belirlenen kira bedeli,
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar