Evde siyah zeytin nasıl yapılır? Zeytin yapmanın en basit yolu!

Evde siyah zeytin nasıl yapılır? Zeytin yapmanın en basit yolu!
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden olan siyah zeytinin evde nasıl yapılacağı gazeteci Uğur Dündar'ın gençlik sırrı paylaşımından sonra tekrardan gündeme geldi. Peki evde siyah zeytin nasıl yapılır? İşte evde siyah zeytin yapmanın en basit yolu!

Zeytin Türkiye'de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Zeytin yapımı Gazeteci Uğur Dündar gençlik sırrı paylaşımının ardından insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki evde siyah zeytin nasıl yapılır?

zeytin-1.jpg

EVDE SİYAH ZEYTİN NASIL YAPILIR?

Evde kendi siyah zeytininizi yapmak istiyorsanız, bu basit adımları takip ederek lezzetli salamura zeytinler hazırlayabilirsiniz. İşte evde siyah zeytin yapımı ve püf noktaları...

Siyah zeytin yapımında, zeytinlerin yeşil olanlara göre daha geç toplandığına dikkat edilmelidir. Zeytinin dalında tam olarak olgunlaşması, koyu renk alması ve yağlanması beklenir. Siyah zeytinin hazırlık aşamalarına başlamadan önce, zeytinleri temizlemek önemlidir. Sapları, yaprakları ve ezik olanları temizleyerek başlayın.

zeytin-2.jpg

Siyah zeytin yapımında kullanılan zeytinleri bir su bidonuna benzer, ağzı dar olan bir kaba koyun. Örneğin, 4 kilogram zeytin için 5 litrelik bir su bidonu kullanabilirsiniz. Zeytinleri kaba doldurduktan sonra, üzerine 1 çay bardağı sirke ve 1 çay bardağı kaya tuzu ekleyin. İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.

Doldurulan kaba eklenen malzemelerin ardından, kaba sıkıca kapatın ve zeytinleri iyice karıştırmak için yan yatırarak sallayın. Günde 2-3 defa bu işlemi tekrar ederek zeytinlerin salamura içinde olgunlaşmasını sağlayın. Siyah zeytinler, yaklaşık 2 ay sonra yenmeye hazır hale gelir. Bu süre zarfında eklenen tuz, zeytinlerin içine nüfuz eder ve lezzetin oluşmasına katkı sağlar. İlk açıldığında zeytinlerin yeşilimsi bir renkte olduğunu göreceksiniz. Ancak telaş yapmanıza gerek yok. Çünkü zaman içerisinde zeytinler siyah renge dönüşecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar