Evde bakım maaşı ne zaman yatacak 2024? Evde bakım maaşı şubat ayında ne zaman yatar?

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak 2024? Evde bakım maaşı şubat ayında ne zaman yatar?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından evde bakım maaşının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Birçok vatandaş internette şubat ayında evde bakım maaşının yatacağı tarihi araştırıyor. Peki evde bakım maaşı ne zaman yatacak 2024? Evde bakım maaşı şubat ayında ne zaman yatar?

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak 2024?

Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ocak ayının ortasında yapılan 5097 TL'lik ödemelerin ardından, şubat ayında yapılacak zamlı ödemelerin detaylarını araştırıyorlar. Peki evde bakım maaşı ne zaman yatacak 2024? Evde bakım maaşı şubat ayında ne zaman yatar?

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ocak ayının başında memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplamalar sonucunda evde bakım maaşlarında yüzde 50'ye yakın bir artış gerçekleştirdi. Bu artışın ardından vatandaşlar, zamlı evde bakım maaşı ödemelerinin hangi tarihte gerçekleştirileceğini merak ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, evde bakım maaşının memur maaş katsayısına göre hesaplandığını ve 5097 TL seviyesine yükseldiğini duyurmuştu. Ocak ayının ilk günlerinde memur ve emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmasıyla birlikte, evde bakım maaşı da yüzde 50'ye yakın bir artış gösterdi ve 5097 TL'den 7608 TL'ye çıktı.

Şubat ayında yapılacak zamlı evde bakım maaşı ödemeleri, geçmiş uygulamalara paralel olarak ay ortasında vatandaşlara ulaştırılacak. Bu nedenle, 15 Şubat civarında evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara aktarılacak ve vatandaşlar bu zamlı ödemelerden faydalanabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar