Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Bankalardan konut kredisi kararı

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Bankalardan konut kredisi kararı
Ev sahibi olmak isteyenler, kredilere yöneliyor. Ev almak isteyenler için bankalardan yeni konut kredisi kararları açıklandı. İşte güncel oranlar...

Konut kredisi faizlerine ilişkin yeni faizler de değişti. Ev almak isteyenler için bankaların son duyuruları. Faizsiz konut finansmanı kullanarak ev almak isteyenler için 2 kamu katılım bankası ile 3 özel katılım bankası 120 ay vadeli finansman sağlıyorlar. Faizsiz konut finansmanında ise  oranlar kredi oranlarından daha yüksek seviyede yer alıyor.  Vakıf Katılım Bankası''ndan 120 ay vadeli konut finansmanı kullanmak isteyen bir müşteri aylık yüzde 1.54 kar payı ile ev alabilecek. 

MALİYETLER DAHA YÜKSEK 

Diğer bir kamu katılım bankası olan Ziraat Katılım Bankası''nda kar payı oranı ve maliyetler daha yüksek. Banka son duyurusunda 1.70''lik oranla ev alımlarına aracılık edeceğini ilan etti. Türkiye Finans Katılım Bankası''nda 10 yıl geri ödemeli konut finansmanı yüzde 2.02, Kuveyt Türk Katılım Bankası''nda 1.85 ve Albaraka Türk Katılım Bankası''nda ise 1.99 seviyesinde yer alıyor. 

YÜZDE 1.25 FAİZLE KREDİ 

Konut kredisi ile ev almak isteyenler için devlet bankalarının 3 faizli seçenekleri devam ediyor. Ev alacaklar için Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank aylık yüzde 1.20''lik faiz oranıyla kredi sağlayacağını ilan etmişlerdi. Bu kampanya devam ediyor. Bu kampanya ile birlikte ikinci el ev alacaklar için bankaların yüzde 1.29 faizli kredileri de halen geçerli. Son olarak kamu bankaları enerji kimlik belgesi A sınıfı olan evler için yüzde 1.25 faizle kredi çekebilecekler. 

ÖZEL BANKALAR YÜKSEK TUTUYOR 

Özel bankalar ise konut kredisi faiz oranlarını halen yüksek bantta tutuyorlar. Son haftalarda bir miktar faiz indirimi yapılmış olsa bile birçok özel banka halen yüzde 2.00 sınırında kredi veriyor.  Akbank 120 ay vadeli bahar kampanyası ile 1.96 aylık faizle ev kredisi kullanılabilir. İş Bankası''ndan kredi çekerek kendi evini almak isteyecekler ise yüzde 1.95 faizli bir maliyetle karşılaşacaklar. Yapı Kredi Bankası''da yüzde 1.99''la ev kredisi verecek. 20 yıl vadeli ödeme planı çıkarabilen Garanti BBVA ise 1.98 faizli konut kredisini açıkladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar