Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baybars Ergün

Baybars Ergün

MÜNZEVİ

Ev dekorasyonu için 10 yeşil

Ev dekorasyonunu tamamlayan en güzel unsurlardan biri çiçekler. Onlar sadece göz alıcı renkleriyle göz zevkinizi tatmin etmekle kalmaz, aynı zamanda yaratıcılığı artırıp, stresi azaltır ve hava kalitesini iyileştirir. Eğer çiçek yetiştirmeye yeni başlamak istiyorsanız, işte size bir liste…

1) Barış Zambağı: İç mekân bitkileri arasında en popüler olanlardan biri olan barış zambağı, yaşam alanınıza ferahlık katıp beyaz çiçekleri ve parlak yapraklarıyla dikkat çeker. Hem görsel açıdan etkileyici hem de doğal bir hava temizleyicisi olan bu bitki, bakımı oldukça kolay. Sulama ihtiyacını size göstererek kısmi gölgede en iyi şekilde büyür.

2) Kalanşo: Kalanşo, renkli çiçekleriyle bilinen bir sukulent türü olarak yerini alır. Farklı renklerde gruplanmış çiçekleri, birkaç hafta boyunca açık kalabilmesi mümkün. Doğru bakım ile yıllarca parlak ve güzel çiçeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Etli yapısıyla bilinen Kalanchoe, aşırı sulamaktan hoşlanmaz. İyi drenajlı bir toprağa diktiğinizden ve sulamayı seyrek tuttuğunuzdan emin olmanız gerekir. Kalanchoe bitkisinin çiçek tomurcuklarının oluşması için altı hafta boyunca günde 12-14 saat karanlıkta kalması gerekebilmesi yüksek ihtimal.

3) Antoryum: Antoryum, dünyanın en uzun çiçek açan bitkilerinden biri olarak biliniyor. Parlak kırmızı, pembe, beyaz ve mor renklerdeki göz alıcı çiçekleri evinizde birkaç ay boyunca canlılığını koruyarak güzel bir görüntü veriyor. Barış zambakları gibi, antoryumun koyu yeşil yaprakları da iç mekân havasını arındırıcı özelliklere sahip.

Antoryum, bakımı kolay olması nedeniyle yeni başlayanlar için ideal iç Mekan çiçeklerinden biri olarak öne çıkıyor. Epifit olarak yetişen bu bitkinin bir konakçı bitkiye ihtiyacı var. Antoryum için en iyi sonuçları veren toprak karışımı yosun ve hindistan cevizi bazlı karışımlar.

4) Yılbaşı Kaktüsü: Bu çiçek ilginç yaprakları ve pembe ile lila tonlarındaki boru şeklindeki çiçekleriyle dikkat çeker ve tüm bakışları üzerine toplar. Bu muhteşem kış çiçeği bitkisi, tatil dekorasyonunuz için alabileceğiniz en egzotik ancak bakımı en kolay bitkilerden biridir.

Noel kaktüsü, çöllerde yetişen akrabaları gibi kuru koşulları tercih etmiyor. Bu nedenle, düzenli sulama ve toprağın hafif nemli tutulması önem arz ediyor. Çok fazla güneş ışığına ihtiyaç duyar ancak yaprakları güneş yanığına karşı hassastır, bu yüzden doğrudan güneş ışığından kaçınmak önemli.

5) Nergis zambağı, çiçek açan soğanları ve trompet benzeri çiçekleri sevenler için mükemmel bir seçenek olark karşımıza çıkar özellikle de yeni başlayanlar için. Soğanlar arasında yetiştirilmesi en kolay olan nergis zambağı, çarpıcı çiçekleriyle popüler bir iç mekân bitkisi haline geldi.

Dikim işlemini kolaylaştırmak için bahçe toprağı yerine besleyici saksı karışımını tercih edin. Amaryllis bitkisi güneş seven bir bitki; büyük çiçekler üretebilmesi için en az 6 saat güneş ışığına ihtiyaç duyar. Düzenli aralıklarla sulayın, ancak ampulün toprak üzerindeki kısmını aşırıya kaçmadan ıslatın.

6) Orkide: Orkideler, ev dekorasyonunda son moda çiçekli bitkiler arasında yer alır. Büyük boyutlu ve uzun ömürlü çiçekleri, birçok iç mekân tasarımlarında sıkça karşımıza çıkar.

Orkideler genellikle bakımının zorluğuyla ün yapmış olsalar da, Phalaenopsis orkidesi yeni başlayanlar için popüler bir iç mekan bitkisidir. Dolaylı güneş ışığından hoşlanırlar ve düşük ışık koşullarına da adapte olabilirler.

7) Ruj Çiçeği: Ruj bitkisi, parlak yaprakları ve sıra dışı çiçekleriyle tanınıyor. Kahverengimsi kırmızı bir tomurcuktan kırmızı bir çiçek açıp bu detaylı görüntü adeta bir ruju andırıyor.

Bakımı oldukça kolay, bu da onu egzotik bitkiler arasında tercih edilen bir seçenek haline getiriyor. İyi drenajlı, havalı bir ortam için sıvı gübre ile karıştırılmış toprak tercih edilmeli. Işık, büyüme ve çiçeklenme için kritik bir faktör.

8) Çiçekli Akçaağaç: Çiçekli akçaağaç, klasik iç mekân bitkisi olma özelliğini çok eski dönemlerde kazandı. Ancak, çan şeklindeki çiçeklerinin güzelliği hiç eskimez. Bir saksı çiçekli akçaağaç, evinize harika bir sonbahar atmosferi katıyor.

Bu bitki, nispeten az bakım gerektiren bir tür. Toprağını düzenli olarak nemli tutmak için sulamak ve tam güneş veya hafif gölgede tutmak genellikle bitkinin mutlu olmasını sağlıyor..

9) Hibiskus: Hibiskus, küçük, yaprak dökmeyen bir çalı türü. Boyutuna rağmen, genellikle 4 santim çapında olan dev gösterişli çiçekleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Çiçekleri, kırmızı, pembe, mor gibi çeşitli renklerde ve tonlarda mevcut. Ancak, yeni başlayanlar için tek renkli ebegümeci, bol ve düzenli çiçek açması nedeniyle özellikle tavsiye ediliyor.

Tropikal bir bitki olan ebegümeci, doğrudan güneş ışığı olmadan iyi büyüyebiliyor, ancak çiçek açması için bol miktarda doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle, güneşli bir pencere kenarı ebegümeciniz için ideal bir konum olabiliyor.

10) Bromeliad: Bromeliad, evinize tropikal bir hava getiren bir bitki. Renkli ve egzotik çiçekleri, ananas tacını andırır ve ziyaretçilerinizi her zaman büyülemeye devam ediyor.

Bromeliad'in dikkat çeken görünümü, yüksek bakım gerektiriyor gibi görünse de, aslında yeni başlayanlar için mükemmel iç mekan bitkilerinden biri. Bromeliad, toprak konusunda çok seçici olmasa da saksı toprağı ve orkide kabuğu karışımı bitki için en uygun olanı. Ayrıca, bitki aşırı sulamaya karşı hassas, bu nedenle bitkiyi sadece toprak tamamen kuruduğunda sulamak önemli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları