Ev alıp - satacaklar dikkat! İkinci el konutlarda faiz oranı açıklandı

Ev alıp - satacaklar dikkat! İkinci el konutlarda faiz oranı açıklandı
Seçimlerin yaklaşması nedeniyle AKP iktidarı kesenin ağzını açarken, ikinci el konutlarda uygulanacak konut faiz oranı da belli oldu. İşte milyonlarca vatandaşın araştırdığı rakamlar..

2023 yılında yapılacak seçimlere güçlü girmek isteyen hükümet EYT, maaş zamlarının ardından şimdi de ikinci el konutlar için yeni bir kampanya başlattı.

Milyonlarca kişinin beklediği konut kredisi sonunda geldi. İkinci el konut kredisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, alt gelirliler ve orta gelirliler için destek sundukları duyuruldu. Bakan Kurum, ilk evini alacak kişilerin yeni finansman modeline uygun olduğundan ötürü açıklamaların yapıldığı belirtildi.

2 milyona kadar çekilecek olan kredilerde yüzde 0,69 faiz oranı olurken 2-4 milyon arası yüzde 0,79 ve 4-6 milyon arasındaki kredilerde ise yüzde 0.99 faiz oranı uygulanmasına karar verildi. Bu kampanyadan öncelik sağlayacak kişiler ise ilk defa ev sahibi olacakların olduğunun altı çizildi.

İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ VERİLİYOR MU?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada ikinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapılacağını ifade etti. Bakan Kurum “ Ama henüz şu aşamada somutlaşmış bir çalışma yok" ifadelerini kullandı.

Kampanya sonrası ev fiyatlarına yaşanan artışlarla ilgili gelen soruya ise Bakan “ Buna müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Ayrıca tüm sürecin şeffaf, denetlenebilir işlemesi için komisyon kuracağımızı söyledik. O komisyonu kuruyoruz" şeklinde cevap verdi.

İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Kurum. ikinci el konut kampanyası için bir takvim olup olmadığı sorusuna “Kısa vadede bir şey beklemeyin, ama zaman içerisinde ikinci elde de destek olmak için çalışıyoruz. Sonuçta biz elimizdeki tüm araçları kullanarak çözümler üretiyoruz. Kira ile ilgili bir sınırlama getirdik.” şeklinde cevap verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar