Euro bölgesinde enflasyon düştü

Euro bölgesinde enflasyon düştü
Piyasa beklentileri, şubatta Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,6 ve aylık enflasyonun da yüzde 0,6 olacağı yönündeydi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı ve Euro Bölgesi'nde yıllık bazda enflasyonun yüzde 2,6 seviyesinde belirlendiğini bildirdi.

VERİLER PİYASA BEKLENTİSİNDE

Euro bölgesinde ocakta yüzde 2,8 olan yıllık enflasyon, şubatta yüzde 2,6'ya geriledi. TÜFE ise şubatta aylık bazda yüzde 0,6 olarak kaydedildi. Bu veriler piyasa beklentileriyle uyumlu oldu. Aynı dönemde AB'de ocakta yüzde 3,1 olan yıllık enflasyon, şubatta yüzde 2,8'e geriledi ve TÜFE aylık bazda yüzde 0,6 arttı.

Euro Bölgesi'nde enflasyon ana bileşenlerine göre; hizmetler yüzde 1,73 ile en yüksek, gıda-alkol-tütün yüzde 0,79, enerji dışı sanayi ürünleri yüzde 0,42 ve enerji ürünleri ise yüzde 0,36 seviyelerinde gerçekleşti. AB ülkelerinde ise enflasyon oranı Romanya'da yüzde 7,1, Hırvatistan'da yüzde 4,8, Estonya'da yüzde 4,4 ve Avusturya'da yüzde 4,2 olarak kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar