Etna yanardağı patlaması Türkiye'yi etkiler mi? Etna yanardağı yüksekliği ne kadar?

Etna yanardağı patlaması Türkiye'yi etkiler mi? Etna yanardağı yüksekliği ne kadar?
Etna Yanardağı'nın tekrardan harekete geçtiği haberlerinin ardından yanardağın konumu ve ülkemizi etkileyip etkilemeyeceği merak edilmeye başlandı. Peki Etna yanardağı patlaması Türkiye'yi etkiler mi?

Patlama ihtimaliyle gündeme gelen Etna Yanardağı'nın Türkiye'yi etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor. Güçlü bir lav akışıyla gündeme gelen Etna Yanardağı, İtalya'da yer alıyor. Sicilya'nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya'ya yakın aktif bir yanardağ olarak bilinen Etna'nın ülkemize uzak olduğu bilinmekte. Yüksekliği ise 3.330 metre olarak bilinmektedir.

ETNA YANARDAĞI PATLAMASI TÜRKİYE'Yİ ETKİLER Mİ?

Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağ olarak ifade edilen Etna Yanardağı, ülkemize uzak bir mesafede bulunmaktadır ve İtalya'nın en büyük üç aktif yanardağından biridir. 2013'te Dünya Mirası ilan edilen yanardağ, geçtiğimiz Ocak ayında bir kez daha patlamıştır. Son büyük patlamanın seneler önce olduğu yanardağın güneydoğu kraterinde bir dizi şiddetli volkanik patlama meydana geldiği ifade edilmiştir.

Aynı zamanda Etna'daki patlamalar sonucunda meydana gelen yoğun duman ve kül bulutları sebebiyle uçuşlar da durdurulmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar